Opnieuw wint Haagse 64.000 euro bij televisieshow: 'Had nét een nieuwe wasmachine nodig'

© Jurgen Jacob Lodder
DEN HAAG - Opnieuw is een Hagenaar in de prijzen gevallen bij het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs met presentator Robert ten Brink. Zaterdagavond was te zien hoe Jolien met 64.000 euro naar huis ging. Het geld wil ze onder meer uitgeven aan een nieuwe wasmachine. 'Dat klinkt misschien saai, maar hij is net stuk gegaan', lacht ze.
In het tv-programma kan een deelnemer één miljoen euro kan winnen door een reeks vragen te beantwoorden die oplopen in moeilijkheid. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op. Tijdens het programma kan de speler drie hulplijnen inzetten.
'Hoe verder ik kwam, hoe warmer het werd', vertelt Jolien over haar avontuur in de studio. 'Door goed nadenken, soms even met mijn ogen dicht, en wat risico nemen kwam ik een heel eind. Dat was goed voor mijn zelfvertrouwen.'

'Ik ben heel blij'

Toen Jolien eenmaal 64.000 euro bij elkaar had gespeeld en al haar hulplijnen al had ingezet, was het duidelijk: 'Ik stop, ik ga naar huis. Ik ben heel blij!' Met het gewonnen bedrag is ze van plan een grote reis te maken. 'Bijvoorbeeld naar Canada of Nieuw-Zeeland. Én ik ga een nieuwe wasmachine kopen', vertelt ze. 'Dat klinkt misschien saai maar hij is net stuk gegaan.'

Haags succes

Hagenaars vallen de laatste tijd wel vaker in de prijzen. Zo won Jytte bij de eerste aflevering van VriendenLoterij Miljonairs eveneens 64.000 euro en ging Talitha ervandoor met 50.000 euro bij Miljoenenjacht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!