‘Waterschapsbelasting kwijtschelden nu kosten stijgen’

© Hoogheemraadschap van Delfland
DEN HAAG - Komend jaar zou het weer mogelijk moeten zijn om mensen te vrijwaren van het betalen van de belasting voor het schoonmaken van afvalwater, de zuiveringsheffing. PvdA, Partij voor de Dieren, Water Natuurlijk, Natuurterreinen en ChristenUnie-SGP in het Hoogheemraadschap van Delfland pleiten voor de mogelijkheid om het betalen van de belasting kwijt te schelden nu is voorgesteld om het tarief te verhogen.
In 2016 werd de kwijtschelding nog afgeschaft, maar nu de kosten door een energieopslag met 15 euro per jaar omhoog lijken gaan wil men de heffing weer kunnen kwijtschelden, in ieder geval voor een jaar. De partijen doen daar dinsdag een voorstel toe. Samen zijn de partijen goed voor elf van de 30 zetels in het bestuur van het hoogheemraadschap.
'Wij waren altijd al voor de kwijtschelding, maar nu ook Delfland hogere tarieven voorstelt, wordt dat extra belangrijk. Wij zijn bezorgd dat mensen die het al moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden dit niet kunnen betalen', stelt de PvdA.

Regionale Belasting Groep

In het werkgebied van Delfland is het in sommige gevallen mogelijk om een deel van de waterschapsbelasting te laten kwijtschelden. Zoiets kan aangevraagd worden bij de Regionale Belasting Groep. Voor de zuiveringsheffing is nu geen kwijtschelding mogelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!