79 kilo vuurwerk in beslag genomen, politie vindt mortier- en nitraatbommen in kelderbox

© Politie
DEN HAAG - In een kelderbox in de Schilderswijk heeft de politie vrijdag 79 kilo vuurwerk gevonden. Er werden verschillende soorten vuurwerk gevonden die de kracht van een explosief hebben waaronder nitraatbommen en mortierbommen. Dat meldt de politie. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Vier personen zijn aangehouden.
Een tip bracht agenten op het spoor van de vuurwerkvoorraad aan de ’s-Gravenzandelaan. Daaropvolgend werd besloten op vrijdag 4 november een inval te doen waarbij het vuurwerk werd gevonden. De 79 kilo aan vuurwerk lag opgeslagen in een kelderbox en de kruipruimte daaronder. Er werden onder meer 32 mortierbommen, 1360 enkelshots buizen, 780 nitraatbommen en 231 Cobra6-bommen gevonden in de opslagruimte.
Tijdens de inval werden vier mannen aangehouden: een 29-jarige, een 34-jarige en een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 48-jarige uit Den Haag. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!