Boeken voor de eerlijke vinder en lezer, Caroline verstopt boeken in de stad om lezen te bevorderen

© Pixabay
DEN HAAG - Om het lezen van boeken te motiveren gaat D66-raadslid een boekenfanaat Caroline Verduin boeken verstoppen in de stad. Eenmaal gevonden mag je hem houden en natuurlijk lezen. 'Ik dacht: als ik de boeken laat rondslingeren in Den Haag, dan zullen er vast mensen zijn die ze vinden', vertelt Caroline in Bob Staat Op.
Het raadslid startte de actie in het kader van Nederland Leest, de actiemaand om het lezen te bevorderen. 'Omdat het het heel leuk is. En heel belangrijk. Als je goed kan lezen, dan kan je de wereld goed begrijpen. Denk aan een bijsluiter van een recept, of brieven van de gemeente of bank.'
Zelf is Caroline een fervent lezer. 'Het is bijna een soort verslaving. Ik vind het altijd wel leuk om een leuk boek te kopen. Mijn kast puilt wel uit: inmiddels heb ik twee lagen achter elkaar. Dus ik heb heel wat om weg te geven.

Lezen en doorgeven

Je kunt de boeken zomaar ergens tegenkomen of ernaar speuren aan de hand van tips die ze op sociale media zal geven. De boeken worden op verschillende plekken in de stad achtergelaten. 'Want het beste middel in de strijd tegen de leescrisis is een goed boek', schrijft ze op Twitter.
Caroline hoopt dat als iemand een boek eenmaal heeft gelezen hem ook weer doorgeeft aan een volgende potentiële lezer. 'Dat zou heel leuk zijn. Of je kunt hem in een kleine wijkbibliotheek achterlaten.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!