Vrouw meegesleurd bij tankstation na benzinediefstal

Foto ter illustratie: Engin Akyurt (Unsplash)
Foto ter illustratie: Engin Akyurt (Unsplash)
DEN HAAG - Een 23-jarige man uit Delft heeft afgelopen nacht geprobeerd zonder te betalen weg te rijden bij een tankstation aan de Ypenburgse Stationsweg. Daarbij werd een medewerkster van het tankstation een stukje meegesleurd. De man werd later aangehouden met behulp van een politiehond.
De automobilist stond behoorlijk lang te tanken. De pompbediende ging even kijken bij het bestelbusje en zag dat de man jerrycans vulde. Volgens hem voor zijn werk.
De werknemer van het tankstation ging weer naar binnen maar vertrouwde het toch niet helemaal. Ze ging weer naar buiten en sprak de automobilist aan. Maar die stapte in, gaf gas en reed achteruit. De pompbediende, die bij het openstaande portier stond, werd meegesleurd. Om te voorkomen dat ze zou vallen greep ze het portier vast en werd enkele meters naar achteren getrokken.

Getuigen zetten achtervolging in

Het bestelbusje keerde en raakte daarbij een aanhangwagen. De pompbediende liet de deur toen los. De bestuurder reed weg richting Nootdorp. Een aantal getuigen ging achter de automobilist aan.
Op de Laakweg in Nootdorp ging de bestuurder er rennend vandoor en werd uiteindelijk tegengehouden. De man wist zich los te rukken en rende weg. Hij liet zijn bestelbus achter.

Verstopt in kliko

Na een zoekactie in de buurt werd de man gevonden door een politiehond. Hij had zich verstopt in een kliko. De verdachte liep bijtwonden op waarvoor hij werd behandeld door een arts.
De bestelbus is in beslag genomen voor verder onderzoek. De bus bleek een valse kentekenplaat te hebben. De politie onderzoekt of die is gestolen. De verdachte zit nog vast, hij heeft een blaas- en bloedtest geweigerd. Hoe het met de pompbediende gaat is niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!