Drie mannen uit Den Haag en Breda verdacht van het smokkelen van miljoenen sigaretten

© FIOD
DEN HAAG - Drie mannen uit Den Haag en Breda zijn vorige week aangehouden en verhoord in een onderzoek naar grootschalige smokkel van miljoenen sigaretten. Dat meldt de FIOD. De mannen zijn weer vrijgelaten, maar nog wel verdachte in de zaak. Naast de Nederlanders werden ook twee Belgen aangehouden, ook zij worden gezien als verdachte. Voor het onderzoek werkt de FIOD samen met de Engelse en Belgische douane.
Vorige week, op 3 november, werden in een loods op het industrieterrein Hazeldonk in Breda 30 miljoen sigaretten gevonden. In de haven van Antwerpen werden eveneens 30 miljoen sigaretten in beslag genomen.
Het is nog onbekend voor welk land de sigaretten waren bedoeld. Wanneer dat de Nederlandse markt was geweest zou de schatkist door de smokkel ongeveer 14,6 miljoen euro aan accijnzen zijn misgelopen. De sigaretten zijn inmiddels vernietigd.

Vijf aanhoudingen

Drie mannen (25, 37 en 58) uit Breda en Den Haag en twee mannen (35 en 42) uit België werden aangehouden om verhoord te worden. Daarna zijn ze vrijgelaten, maar ze gelden nog steeds als verdachten in het onderzoek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!