Verkeersonveilig kruispunt Waldorpstraat met Viaductweg wordt aangepast

© Google Maps
DEN HAAG - Omdat er nog steeds klachten komen over de verkeersveiligheid van het kruispunt van de Waldorpstraat met de Viaductweg zal de kruising opnieuw worden aangepakt. Het kruispunt in Laakhavens werd in 2019 al opnieuw ingericht. Hoewel sindsdien het aantal geregistreerde ongevallen af is genomen kwamen er nog veelvuldig klachten binnen. Daarom wordt nu het parkeren op de stoep tegen gegaan.
Na vragen van het CDA werd er door DTV Consultants onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid. Daaruit is gebleken dat het kruispunt meerdere risico's kent, voornamelijk bij de fietsoversteekplaats over de Waldorpstraat en de mogelijkheid voor voetgangers om de Viaductweg te kruisen.
De kruising zou onoverzichtelijk zijn, zo wordt nu geconcludeerd. Dat komt omdat er 'meerdere verkeersstromen met een hoge intensiteit' samenkomen. Daarnaast is er een helling en zijn er bochten. Ook foutgeparkeerd staande auto's leveren gevaar op, daardoor is er geen zicht meer op de oversteekplaats. Tevens wordt er met hoge snelheid gereden op de Waldorpstraat, is de voorrangssituatie onduidelijk en maken fietsers gebruik van de oversteekplaats voor voetgangers.

Aanpassingen

Daarom is nu besloten om een en ander aan te passen. In het eerste kwartaal van 2023 moet het parkeren op de stoep tegengegaan worden. Daarvoor worden 'anti-parkeermaatregelen' in de buurt van Waldo Tower ingezet.
Voor de lange termijn zijn er meerdere opties die worden onderzocht, zo zou het college verkeerslichten kunnen plaatsen, de oversteekplaats voor fietsen kan gesplitst en verplaatst worden en een deel van het verkeer kan een andere route gaan rijden. Snelheid remmende maatregelen zijn geen mogelijkheid omdat de Waldorpstraat ook door de hulpdiensten worden gebruikt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!