Sinan Özkaya leidt GroenLinks naar Provinciale Statenverkiezingen

© GroenLinks
DEN HAAG - Sinan Özkaya (35) uit Den Haag is voor GroenLinks lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid- Holland. Ruim 150 leden brachten zondag unaniem hun stem uit voor de huidige fractievoorzitter. Özkaya was voorgedragen voor de functie.
De nieuwe lijsttrekker wil bij de verkiezingen van maart de grootste partij en ook de boerenpartij van de toekomst worden. 'We gaan de goede strijd voeren. Maar mét de boeren tegen het grootkapitaal en de banken. En vóór schone lucht en schoon drinkwater. Vroeger waren alle boeren biologisch, met tijd en aandacht voor hun dieren en gewassen. En dat kan nog steeds.'
Özkaya is klaar om campagne te gaan voeren: 'We voelen urgentie. We voelen dat we een omslag gaan maken. Op het gebied van woningnood, stikstofcrisis en klimaatcrisis; allemaal onderwerpen waar de provincie echt over gaat. Het is tijd voor actie!' Naast zijn werk voor de partij werkt Özkaya bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder was hij voor GroenLinks-raadslid in Delft.

Statenleden en nieuwkomers in top 5

Naast de lijsttrekker is ook bekend hoe de lijst er verder uit zal zien. De huidige Statenleden Ariëtte Kasbergen en Robert Klumpes krijgen plek twee en vier op de lijst. Op de derde en vijfde plek zijn de nieuwkomers Tijmen Lamers en Camille de Luca-Schwart te vinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!