Uittips Den Haag: IJsbaan Kurhaus, festivaltent op de Grote Markt en kledingswap in Haags Hoog

© Cool Event
DEN HAAG - Sinterklaas komt zaterdag aan, de ijsbaan bij het Kurhaus gaat weer open of ga kledingswappen in Haags Hoog. Er is dit weekend weer van alles te doen in Den Haag.

IJsbaan Kurhaus

Hoewel het buiten nog boven de tien graden is, gaat zaterdag weer de ijsbaan bij het Kurhaus open. Afgelopen week is er druk gewerkt om de ijsbaan van maar liefst 600 vierkante meter op te bouwen.
De ijsbaan wordt zaterdag tussen 13 en 17 uur geopend met ijsspellen, entertainment en vuur.
De toegangsprijs is 6,50 euro, wie ook schaatsen wil huren is 11 euro kwijt. Je mag niet met noren de schaatsbaan op, vanwege veiligheid en handschoenen zijn verplicht. De ijsbaan is open tot 23 januari.
Meer weten? Check de site van Cool Event Scheveningen.
© Casper van Dort

Comedy Lounge

In het Laaktheater kan je deze zaterdag naar comedy tijdens de Comedy Lounge. Host Raoel Fatehmahomed heeft een line-up samengesteld met Jörgen Raymann, Aries Sporkslede en Davey Turnhout.
Aries is al 15 jaar bezig in de entertainmentindustrie. Humor haalt hij uit het dagelijks leven dus zijn relatie, werk en muziek zijn grote inspiratiebronnen als het gaat om comedy. Davey Turnhout is de winnaar van de Juryprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. Zijn grappen zijn soms hard, maar wel altijd gebracht met heel veel liefde.
Iedereen kent Jörgen Raymann wel. Hij is onder andere bekend van het programma 'Raymann is Laat!' en vervult ook nog eens de rol van presentator bij 'The Comedy Factory'. 'Jörgen is een van de grappigste komieken van Nederland en staat straks in Laaktheater!', aldus de organisatie.
Meer weten? Op de site van het Laaktheater vind je tickets en info.

Festivaltent Grote Markt

De Grote Markt is de hele winter omgebouwd tot festival met een grote tent over bijna het hele terras, met kacheltjes, lichtjes, muziek en allerlei evenementen. Zo is er elke vrijdag een silent disco, is er een Winterbierfestival (3 februari) en wordt er een grote pubquiz georganiseerd op 19 december.
Het hele programma vind je op de site van de Grote Markt.
Silent disco in de Boterwaag
Silent disco in de Boterwaag © denhaag.com

Internationaal filmfestival

In het Filmhuis is dit weekend het IFFTH, het internationaal Filmfestival Den Haag. In totaal zijn er 47 films geselecteerd over sociale gerechtigheid, wereldvrede, het milieu, de empowerment van vrouwen en andere maatschappelijke themas.
'Onze missie is het verspreiden van liefde en universele broederschap via film. Daarom organiseren we festivals in verschillende delen van de wereld', zegt directeur Avnish Rajvanshi.
Het schema van de films vind je op de site van het internationaal filmfestival.

Prins S. en De Geit

Ze zitten middenin hun najaarstour en ook hun tour in 2023 is alweer in de verkoop: de band Prins S. en De Geit gaat als een speer. En zaterdag staan ze in hun eigen stad, in de Zwarte Ruiter op de Grote Markt om een feestje te bouwen.
Op 30 maart staan ze ook nog in het PAARD.

Kledingswap en pizza

In Haags Hoog kan je vrijdag naar een kledingswap van de Naaierij. Met het mooiste uitzicht kan je lekker door de rekken met kleding struinen. Wil je meteen een nieuw kapsel? Dan kan je bij de pop-up kapper in de stoel gaan zitten. Na het shoppen kan je nog aanschuiven voor een borrel of pizza.
Op de site van de Naaierij vind je meer info.
Ben je dan nog niet uitgeshopt? Dan kan je zaterdag en zondag naar The Hague Vintage Sale in de Broodfabriek (Rijswijk). Daar staan rekken vol tweedehandskleding om je garderobe aan te vullen.
Info en tickets vind je op de site van Vinokilo Events.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!