'Schilderswijk is verkeerschaos door werkzaamheden helemaal zat'

© via DENK
DEN HAAG - Het was totale chaos in het verkeer afgelopen dagen in de Schilderswijk, dat zegt DENK Den Haag. 'Blokkades bij alle doorgaande wegen om de Schilderswijk in en uit te kunnen', aldus de partij. Volgens DENK komt dat door tijdelijke werkzaamheden bij de Put en de Calandstraat. DENK heeft een spoeddebat aangevraagd hierover.
Deze week kreeg de Calandstraat nieuw asfalt. Volgens de gemeente waren er omleidingen ingesteld, maar dat is volgens DENK totaal onduidelijk. 'Bewoners geven aan vertragingen te hebben van 30 tot 120 minuten. Ze voelen zich aan hun lot overgelaten en zijn furieus', aldus de partij.
'Onbehoorlijk bestuur en blind voor de gevolgen in deze wijken! Bewoners zijn uren kwijt terwijl er vanuit de gemeente niet voor redelijke alternatieve routes of omleidingen is gezorgd. Dit kon echt anders! Weggebruikers komen nietsvermoedend terecht in een verkeersnachtmerrie zonder uitweg. Uiteindelijk zorgt dit ook voor vele gevaarlijke situaties', zegt raadslid Adeel Mahmood.

'Niks van geleerd'

Volgens DENK is het niet de eerste keer dat het verkeer vastloopt in de wijk. In september werd er ook aan 'de Put' gewerkt. 'Blijkbaar heeft de gemeente daar niks van geleerd.'
Mahmood wil dat de gemeente de pollers tijdelijk omlaag doet bij werkzaamheden. 'Andere alternatieven zijn er niet.' Hij verwijt het stadsbestuur dat ze niet goed omgaan met de gevolgen van werkzaamheden en heeft een spoeddebat aangevraagd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!