Antiquariaat Colette start boekenactie voor vluchtelingen

Colette foto Martijn Beekman
Colette foto Martijn Beekman
DEN HAAG - Boekhandel Colette in de Reinkenstraat houdt een boekenactie voor vluchtelingen. Zij kunnen de komende week een boek ophalen bij het antiquariaat. 'Als je mensen kent, of mensen die met vluchtelingen werken, laat ze het dan weten', zegt Edwin Koopman van Colette in Bob Staat Op.
De boekhandel, sinds een jaar in handen van een groep buurtbewoners, wilde graag iets doen voor mensen die huis en haard moesten verlaten met maar een paar spullen in de tas. 'Ze komen van ver en hebben ook de behoefte om te lezen. Maar ze kunnen niet makkelijk aan boeken komen. Daarom kunnen ze bij ons een boek halen.'
In de winkel staan de boeken stapels hoog en loop je door smalle gangpaden langs de boekenkasten. Het is een unieke plek in de Reinkenstraat. 'We willen meer zijn dan een boekwinkel, een trefpunt in de buurt. Een plek waar mensen terechtkunnen met hun verhaal. We hebben ontzettend leuke ontmoetingen in de winkel', vertelt Edwin.

Geef het door

De boekenactie begint zaterdagmiddag. 'Maar we zitten bijna vol.' Vluchtelingen hebben nog tot kerst de tijd om een boek op te halen. Dus, spread the word, aldus Edwin. 'We kennen zelf veel mensen die werken met vluchtelingen en bijvoorbeeld taalles geven. En we roepen mensen op die bijvoorbeeld werken met vluchtelingen: wijs ze erop dat ze bij eens een boek kunnen halen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!