Kunstlicht: Daniel Roos over Sjaak Bral, Billy Joel, Elton John, Piano Man Band en muziekalbum

Daniel Roos
Daniel Roos © Kobalt Fotografie DuPho
DEN HAAG - Daniel Roos is zondag te gast in het kunst- en cultuurprogramma Kunstlicht op Den Haag FM. Daniel speelde jarenlang als barpianist en begeleidde de Haagse cabaretier Sjaak Bral bij vijf theatertournees door heel Nederland. Sinds enkele jaren treedt hij op als frontman van de Piano Man Band, een tribute aan zijn muzikale helden Billy Joel en Elton John. En hij werkt aan een album.
Als songwriter lag zijn focus lange tijd op Engelstalige muziek. Daniel bracht in eigen beheer eerder al een paar albums en EP’s uit en werkte onder meer samen met funklegende Joseph Bowie (Defunkt). Na enkele jaren in het buitenland te hebben verbleven, werd Daniels liefde voor zijn eigen taal weer aangewakkerd. Vanuit die inspiratie begon hij te werken aan nieuwe nummers.
Tijdens de coronapandemie werkte Daniel Roos aan een Nederlandstalig album dat in 2023 uitkomt. De eerste nummers ervan zijn intussen verschenen en werden regionaal met veel enthousiasme ontvangen. De single Laat Me Leven, een strijdlied tegen eenzaamheid en angst, werd geïnspireerd door de donkere lockdowndagen. De derde single van het album is het zomerse Woordeloos, waarmee ook het thema van het te verschijnen album enigszins duidelijk wordt: donker en licht, verleden en toekomst, angst en hoop.
Kunstlicht volgt Daniel bij het werk aan zijn nieuwe album. Deze uitzending is Daniel te gast om te vertellen over de totstandbrenging van zijn nieuwe album en speelt hij live in de studio.
Kunstlicht is elke zondag van 12.00 tot 13.00 uur te horen op Den Haag FM. Het kunst- en cultuurprogramma wordt gepresenteerd door Thom Ferwerda.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!