Spuigasten: voorzitter Pieter Scholten (MKB Den Haag) met zijn adviezen aan de politiek

Pieter Scholten MKB Den Haag
Pieter Scholten MKB Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: voorzitter Pieter Scholten (MKB Den Haag).
Het aantal mensen dat in de financiële problemen komt door de stijgende (energie)prijzen is in Den Haag de afgelopen maand fors gestegen. Tot dusver kwamen er steeds tussen de 3500 en 3750 meldingen per maand binnen bij de gemeente van mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. De laatste maand waren dat er 4250. De gemeente moest daarom zelfs het aantal ambtenaren dat de meldingen afhandelt en mensen begeleidt naar hulpverlening, verdubbelen.
Verder gaat Den Haag ook bedrijven helpen. Bij onder meer het MKB blijkt dat er veel vragen leven over verduurzaming. Alle 12.000 van die kleinere en middelgrote ondernemers ontvangen binnenkort een brief over een collectieve inkoopactie om energie te besparen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om LED-lampen, elektrische kussens die als terrasverwarmer kunnen dienen en een hybride warmtepomp. Ook komt er snel een subsidieregeling voor MKB'ers die hun bedrijfspand willen verduurzamen en zijn er gratis energiescans beschikbaar. De gemeente roept ondernemers op om zelf maatregelen te nemen, zoals het gesloten houden van winkeldeuren.
Voorzitter Pieter Scholten (MKB Den Haag) reageert in Spuigasten op de inzet van de gemeente om ondernemers door de crisis te helpen. Daarnaast geeft hij adviezen aan de Haagse politiek.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!