Inwoners Statenkwartier doneren energiecompensatie aan mensen in Laak en Escamp

Energiecoach Ronny Gajadhar bij een bewoner in Laak thuis
Energiecoach Ronny Gajadhar bij een bewoner in Laak thuis © Arnaud Roelofsz
DEN HAAG - Sommige bewoners uit het Statenkwartier hebben besloten hun energiecompensatie niet zelf te houden, maar te doneren aan mensen uit andere wijken, zoals Escamp en Laak. 'Veel bewoners daar hebben geen geld om hun huis te verduurzamen', aldus stichting Duurzaam Den Haag.
Tom Egyedi is een van de initiatiefnemers van de actie. Ze deden bij zo'n 5.000 adressen in het Statenkwartier een brief in de bus. 'We hebben al een aantal deelnemers, maar in de komende dagen verwachten we nog veel meer donaties. Ook uit andere delen van de stad hebben we al schenkingen ontvangen', zegt Tom.
In november en december krijgen huishoudens een energiecompensatie van 190 euro per maand. Omdat niet iedereen dat geld dringend nodig heeft, besloten inwoners uit het Statenkwartier het bedrag te doneren aan stadsgenoten uit Escamp en Laak. 'Bewoners uit heel Den Haag kunnen meedoen met deze actie. Zo steunen stadsgenoten elkaar', schrijft Duurzaam Den Haag.
Het gedoneerde geld wordt door Energiecoöperatie Moerwijk ingezet in de wijken. Daar helpen ze mensen met duurzaamheidstips zoals het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrips en dikke gordijnen. Ook de stichting Duurzaam Den Haag ondersteunt de actie en zorgt ervoor dat het bedrag op de goede plek terechtkomt.
Iedereen mag meedoen met de doneeractie. Wil je ook iets doneren? Je kan geld storten op NL34 RABO 0385 7702 86, ten name van Duurzaam Den Haag, onder vermelding van 'project 190'. Je kan ook direct geld storten via deze link.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!