ADO Den Haag verliest punten tegen Telstar

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Den Haag FM
DEN HAAG - ADO Den Haag is er wederom niet in geslaagd om drie punten over te houden aan een competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste helft had de ploeg van Dirk Kuijt tegen Telstar de grootste kansen, maar in de tweede helft konden de bezoekers geen rol van betekenis spelen. Dit kwam mede door een rode kaart van Amir Absalem. De eindstand in Velsen-Zuid: 0-0.
Mario Bilate was de vervanger van Thomas Verheydt, die vanwege een schorsing niet inzetbaar was tegen Telstar. De spits bekeek de wedstrijd vanuit het uitvak. ADO Den Haag trof in Velsen-Zuid een aantal bekenden, die hun geel-groene shirt hebben ingeruild voor een witte. Niet alleen Cain Seedorf zat op de bank. Ook oud-ADO-speler Yahya Boussakou, die in het eerste elftal van ADO nooit echt uit de verf kwam, keek vanaf de zijkant toe. Jonathan Mulder mocht aan de aftrap verschijnen.
In een attractieve openingsfase kreeg de neutrale toeschouwer waar voor zijn geld. ADO kreeg kansen via Amar Catic en Mario Bilate, terwijl Telstar dreigend werd via David Min en Jay Kruiver. Na een kwartier stond de brilstand echter nog steeds op het scorebord. Bilate kon hier na bijna twintig minuten geen verandering in brengen, want zijn inzet werd door doelman Joey Houweling gekeerd.

Grote kansen ADO

Na een klein half uur voorkwam Finn van Breemen een openingstreffer van de thuisploeg. Glynor Plet werd op het laatste moment afgestopt door de verdediger. Vier minuten voor het rustsignaal kreeg Bilate een grote kans, maar hij schoot de bal in het zijnet. Op slag van rust leek Xander Severina de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar op aangeven van Catic schoot hij de bal over het doel van Telstar heen.
In de wetenschap dat de grootste kansen voor de ploeg van Dirk Kuijt waren, betrad ADO na rust met dezelfde elf namen het veld. Bij Telstar kwam Boussakou in het veld, om het op te nemen tegen zijn oude ploeg. Plet zorgde namens de thuisploeg voor het eerste gevaar, maar de aanvoerder tikte de bal te ver voor zich uit.

Nieuwe tegenslag

Na ruim een uur spelen ging het mis voor ADO. Amir Absalem werkte de doorgebroken invaller Boussakou naar de grond en werd daarvoor bestraft met een rode kaart. Het was een zware straf voor de linksback, waardoor de bezoekers verder moesten met tien man. Dit had tot gevolg dat Bilate het veld moest verlaten, zijn vervanger was Jesse Reinders.
De eerste kans van ADO in de tweede helft kwam op naam van Reinders. Tien minuten voor tijd nam hij het doel onder vuur, maar het schot eindigde niet tussen de palen. In de laatste minuut van de wedstrijd speelde doelman Hugo Wentges nog een belangrijke rol voor de bezoekers. Met een fantastische redding op een inzet van Anwar Bensabouh hield hij de stand op 0-0. In het restant van de wedstrijd zou in deze stand geen verandering meer komen. De ploeg van Dirk Kuijt slaagde er voor de vierde keer op rij niet in om te winnen en pakt een punt tegen Telstar, waardoor het stijgt naar de zestiende plaats op de ranglijst.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!