Tsead Bruinja in Het Woordenrijk

Tsead Bruinja
Tsead Bruinja © Tessa Posthuma de Boer
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor poëzie in streektalen en dialecten met Tsead Bruinja. Het poëzieprogramma is tegenwoordig zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Tsead Bruinja was in 2019 en 2020 Dichter des Vaderlands en in die functie schreef hij poëzie naar aanleiding van de actualiteit. Daarnaast nam hij zich voor om aandacht te geven aan Nederlandse poëzie die niet in het Nederladns geschreven wordt, maar toch Nederlands is. Hij deed een oproep en ging zelf op onderzoek in de Koninklijke Bibliotheek en nu is er ‘De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie’. Een dik boek waarin je gedichten vindt van Nederlandse dichters in het Volendams, Zeeuws, Arabisch, Achterhoeks, Limburgs, Gronings en natuurlijk ook het Fries van Bruinja zelf. We spreken uitgebreid met Bruinja over het hoe en waarom van deze bundel en gaan veel voorbeelden horen.
Tevens hoor je nieuwe muziek (ook instreektalen) en de literaire agenda voor komende week.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!