'Kickûh!' Leyenburg heeft een eigen burger: top-kok Pierre Wind maakt eerste 'Leyenburger'

Tv-kok Pierre Wind overhandigt eerste Leyenburger aan wethouder Arjen Kapteijns
Tv-kok Pierre Wind overhandigt eerste Leyenburger aan wethouder Arjen Kapteijns © Den Haag FM
DEN HAAG - Leyenburg heeft vanaf nu een eigen burger. Nee, het gaat niet om burgers die er al wonen, maar om een eetbare burger. Top-kok Pierre Wind heeft de 'Leyenburger' gemaakt, samen met studenten van ROC Mondriaan.
In Musicon in Leyenburg mochten de inwoners van de wijk hun eigen burger proeven. De buurt was zaterdag uitgenodigd om koken op inductie te promoten.
Wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks) zou de eerste Leyenburger in ontvangst nemen - en opeten. Maar een bewoonster ging hem voor. De vrouw wilde de vegaburger, gemaakt op een inductie kookstelletje door de ROC-studenten, graag uitproberen.

Ei koken zonder energie te verbruiken

'Kickûh', schreeuwde Wind meerdere keren tijdens zijn demonstratie van het koken op inductie. Het is veel duurzamer, legde hij uit. Als je de inductieplaat namelijk uitzet, blijft de plaat nog een tijdje warm. Zo kan je bijvoorbeeld nog makkelijk een ei koken zonder dat je energie verbruikt.
De actie was bedoeld om de buurt bewust te maken van de voordelen van koken op inductie. 'Het is duurzaam, snel, veilig, makkelijk schoon te maken en goed voor de portemonnee', legde wethouder Kapteijns uit.

Hulp met besparen en geldzaken

Kijk voor subsidiemogelijkheden op de website van de gemeente. Daar vind je ook wat de gemeente nog meer doet om je te helpen met besparen en geldzaken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!