Daryl Janmaat vertrekt als technisch manager ADO Den Haag

Janmaat gepresenteerd als nieuwe technisch manager
Janmaat gepresenteerd als nieuwe technisch manager © Angelo Blankespoor
DEN HAAG - Daryl Janmaat vertrekt als technisch manager van ADO Den Haag, bevestigen Janmaat en ADO Den Haag aan Omroep West. De oud-international werd in juni aangesteld bij de Haagse club met als doel om de technische honneurs waar te nemen, maar stapt na vijf maanden op. Hij besloot hiertoe, omdat de begeleiding binnen de club niet overeenkwam met zijn verwachtingen.
De reden van zijn vertrek hangt samen met de wijze waarop hij zijn werk in de Hofstad zou willen doen. Bij zijn aanstelling gaf Janmaat, die tot vorig seizoen nog eerste elftalspeler was, aan 'rustig in zijn functie te willen groeien'. Met de hulp van algemeen directeur Edwin Reijntjes en baas Ignacio Beristain moest de structuur binnen de club weer op orde komen, nadat de positie van technisch manager al een tijd niet meer werd bekleed.
Bij Reijntjes, Beristain en Albert van der Dussen, het hoofd van de Haagse jeugdopleiding, zou hij een kijkje in de keuken nemen om zo het vak onder de knie te krijgen. Alleen bleek de begeleiding en hulp waar hij op hoopte onvoldoende te zijn.

Uithangbord met Dirk Kuijt

Een week voor het ontslag van Janmaat werd bekend dat Henk van Stee zou gaan fungeren als zijn 'buddy'. Als onderdeel van zijn opleiding bij de KNVB, zou hij door Van Stee worden bijgestaan. Aankomende maandag stond een gesprek tussen Reijntjes en Janmaat op de planning, maar de beslissing van Janmaat om te stoppen is dus al eerder naar buiten gekomen.
Onder de 33-jarige Janmaat, die samen met trainer Dirk Kuijt het nieuwe uithangbord van de club moest worden, werd onder andere topscorer en publiekslieveling Thomas Verheydt behouden. Desondanks staat ADO Den Haag na vijftien wedstrijden op een teleurstellende zestiende plaats. Wie Janmaat moet opvolgen, is nog niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!