Stand na eerste dag Sintvoorieder1: 2.837 cadeaus ingezameld

Stand na eerste dag Sintvoorieder1: 2.837 cadeaus ingezameld
Stand na eerste dag Sintvoorieder1: 2.837 cadeaus ingezameld © Den Haag FM
DEN HAAG - Vanaf maandag 14 november staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Lees in dit blog de eerste dag terug.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

18.50 uur: eindstand na eerste dag

Applaus en gejuich klinkt in de Centrale Bibliotheek: na de eerste dag staat de stand op 2.837 cadeaus!

17.30 uur: 2.316 cadeaus opgehaald

De tussenstand om 17.30 uur: door Den Haag FM en Radio West zijn er 2.316 cadeaus ingezameld!

17.10 uur: Mila kwam toevallig in de bieb en doneert ook

Mila kwam vanmiddag met haar moeder in de bibliotheek om boeken te halen, maar toen ze de actie zagen zijn ze direct cadeau’s gaan kopen.
Mila
Mila

16.48 uur: restaurant Zarautz doneert ook

Harry en Arie van restaurant Zarautz op Scheveningen geven ook gul aan Sintvoorieder1. Ze kwamen met een tas vol aan!
Harry en Arie van restaurant Zarautz
Harry en Arie van restaurant Zarautz

16.00 uur: Melle Tuik en Pim Markering

Melle en Pim nemen de uitzending van Marjolein en Ivar over. Tot 19.00 uur proberen zij zoveel mogelijk pakjes in te zamelen.

15.49 uur: Bas Muijs doneert vijf cadeaus

Acteur Bas Muijs is net klaar met opnames op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en komt direct naar de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hij doneert vijf cadeaus: voornamelijk kinderboeken.
Bas Muijs doneert aan Sintvoorieder1
Bas Muijs doneert aan Sintvoorieder1 © Den Haag FM

14.51 uur - Nieuwe tussenstand brengt de teller boven de 2.000 cadeaus

Mede dankzij Save the Children zijn er in het afgelopen uur ruim 390 cadeaus bijgekomen, daarmee is de nieuwe tussenstand: 2.106 ingezamelde cadeaus.

14.23 uur - Lex Schoenmaker: 'Tuurlijk doe ik mee'

'Tuurlijk doe ik mee', zegt voormalig profvoetballer en voetbaltrainer Lex Schoenmaker tegen verslaggever Lieuwe van Slooten. 'Ik hoop ook dat ADO wat doet.' Zijn cadeaus volgen later deze week. 'Als ik het heb, neem ik het mee.' Ook John Medley horen we later deze week nog als hij zijn presentjes komt brengen. 'We zijn er woensdag weer.'

14.10 uur - Ivar en Marjolein nemen pakjes graag in ontvangst

Ivar Lingen (Spuigasten op Den Haag FM) en Marjolein Visser (Muziek aan zee op Radio West) hebben er zin in en gaan vol goede moed verder met het inzamelen van cadeaus in de Centrale Bibliotheek. 'Al onze collega's voor ons hebben al heel goed hun best gedaan. En wij hopen dat natuurlijk ook te doen.'

13.23 uur - 'Gigantisch', er zijn 1.679 cadeaus binnengekomen

'Het is echt gigantisch', zegt Vera van Sintvoorieder1 in de uitzending van Bob en Menno. Samen met haar collega's neemt ze graag de presentjes in ontvangst aan het Spui. In het afgelopen uur kwamen er weer honderden cadeaus bij. De tussenstand komt daarmee uit 1.679.

13.21 uur - Volkzanger John Medley draagt flink bij aan Sintvoorieder1

Pakjesman Lieuwe van Slooten is met volkszanger John Medley op pad om cadeaus te kopen in de speelgoedwinkel. In totaal wordt er voor 750 euro aan cadeaus gehaald door John, mede dankzij hulp van de Stichting BriBos.
In de winkel kon John het niet laten en werd er uiteraard een karaokemicrofoon uitgeprobeerd en meegenomen voor de kinderen. Later vandaag komen de cadeaus naar de Centrale Bibliotheek.
Als een kind zo blij staat John Medley in de speelgoedwinkel
Als een kind zo blij staat John Medley in de speelgoedwinkel © Den Haag FM

13.15 uur - De ochtend in foto's gevangen

Fotograaf Chris Westerduin is ook de hele dag in de bibliotheek te vinden om foto's te maken van alle gasten. Hieronder vind je een compilatie.

12.44 uur - 'Kickûh!', Pierre Wind brengt cadeaus voor Sintvoorieder1

Top-kok Pierre Wind zorgde uiteraard voor de nodige drukte in de studio. 'Ik ben verbaasd wat mensen al allemaal hebben ingeleverd', sprak hij enthousiast. Zelf bracht hij ook nog wat mee voor de cadeau-stape: een tie-dye-set, daardoor kan straks iemand zijn eigen shirts of petjes kan kleuren.
Ook Ron Fresen is nog de hele middag bij ons te gast, hij brengt ieder half uur de updates van Sintvoorieder1 op Den Haag FM en Omroep West.
Ron Fresen en Pierre Wind
Ron Fresen en Pierre Wind © Den Haag FM

12.23 uur - De lunch brengt cadeautjes!

Tijdens de lunch zijn er weer honderden cadeaus bijgekomen in de Centrale Bibliotheek. Presentatoren Bob en Menno brengen de tussenstand weer een flink stuk verder tot 1.375!
De Sint met de organisatie van Sintvoorieder1
De Sint met de organisatie van Sintvoorieder1 © Den Haag FM

11.56 uur - Over de duizend!

De eerste ochtend van de inzamelingsactie voor Sintvoorieder1 verloopt met succes, er zijn inmiddels 1.142 cadeaus binnengebracht in de Centrale Bibliotheek. Je bent nog de hele week welkom!

11.43 uur - Vadercentrum ADAM verzorgt Sinterklaasfeest in Laak: 'Met een cadeautje'

Verslaggever Erik Kooyman was maandag in Vadercentrum ADAM in Laak en sprak er met Bilal Sahin. In het Vadercentrum wordt op 30 november het Sinterklaasfeest gevierd met klanten van de weggeefwinkel. Samen met Sintvoorieder1 wordt het feest al tien jaar georganiseerd. 'Ik verwacht een groot feest', vertelt Bilal in de uitzending. 'Met een cadeautje.'
De verwachting is dat de zaal dit jaar weer vol zal zitten. 'Deze keer gaan we zeker een groot feest vieren met 80 kinderen en hun ouders erbij.'
Verslaggever Erik Kooyman in gesprek met Bilal Sahin van Vadercentrum ADAM in Laak
Verslaggever Erik Kooyman in gesprek met Bilal Sahin van Vadercentrum ADAM in Laak © Omroep West

11.20 uur - Ochtendvriend en kindervriend

Heb je vanochtend jouw ochtendvriend van Den Haag FM gemist? Geen zorgen! Vanaf 12.00 uur hoor je Bob Brinkman met Menno Tamming op Den Haag FM en Radio West tijdens Sintvoorieder1. Natuurlijk pakte Bob ook even een momentje om even met Sinterklaas op de foto te gaan.

11.15 uur - 'Tippi Wan' denkt aan de kinderen en brengt pakjes voor tieners

Actrice Cystine Carreon, bekend van haar rol als kinderoppas Tippi Wan in de serie Gooische Vrouwen, kwam even langs bij Rosalyn en Patrick om een bijdrage te leveren aan de actieweek. Haar pakjes zijn toegespitst op tieners. Ze bracht verschillende cadeaus mee, waaronder zeep van Lush.
Cystine Carreon
Cystine Carreon © Den Haag FM

10.52 uur - Pakjeman Lieuwe brengt cadeaus binnen

Lieuwe van Slooten, onze pakjesman, komt graag bij je langs om de cadeaus te halen als het niet lukt om zelfs langs te komen aan het Spui. Hij bracht 40 pakjes mee uit Zoetermeer en zestien presentjes kwamen uit De Lier naar onze studio. Daarmee is er een nieuwe tussenstand van 942 cadeaus.
Radioverslaggever Lieuwe van Slooten, oftewel 'de pakjesman' en producer Jickey Traxel zijn er klaar voor
Radioverslaggever Lieuwe van Slooten, oftewel 'de pakjesman' en producer Jickey Traxel zijn er klaar voor © Omroep West

10.40 uur - Puzzelboek, Nijntje-huis en boeken met cd's

Een puzzelboek, boeken met cd's en een Nijntje-huis, er zijn weer aardig wat cadeaus binnengekomen om aan de tussenstand toe te voegen. Sintvoorieder1 is geholpen met elk pakje. Wil je ook een bijdrage leveren? Kom dan langs in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Check op deze pagina welke cadeaus we goed kunnen gebruiken.
Ton en Christien uit Stolwijk kwamen speelgoedboekjes, knuffels, puzzels, en chocolade doneren
Ton en Christien uit Stolwijk kwamen speelgoedboekjes, knuffels, puzzels, en chocolade doneren © Den Haag FM

10.25 uur- 'Ik wil hieraan mijn steun geven'

Zakenman Eric Venghaus van Zorg Vastgoed vertelt in de uitzending zich 'heel arm' te voelen toen hij als kind Sinterklaas vierde. 'We hadden geen geld.' Daardoor waren zijn presentjes altijd wat minder dan van zijn klasgenootjes. Daarom besloot hij om nu het hem beter gaat om anderen te helpen.
'Ik wil hieraan mijn steun geven.' Dat doet hij niet eenmalig, hij doet het jaarlijks. Venghaus kwam langs met een cheque van 2.500 euro. 'Daar beginnen we mee.' Eric zit in nog meer clubs die hij ook hoopt te motiveren om een bijdrage te doen aan de actieweek.

10.15 uur - Tijd voor een bakkie

Tussen 10.00 en 12.00 uur gaan Rosalyn van der Dussen en Patrick van Houten door met het inzamelen. Rosalyn presenteert normaal gesproken Haags Bakkie op Den Haag FM en Patrick presenteert dagelijks het programma Aan de bak op Radio West. Deze week drinken ze samen een bakkie en gaan aan de bak om cadeaus in te zamelen voor Sintvoorieder1.
Rosalyn van der Dussen met Sinterklaas
Rosalyn van der Dussen met Sinterklaas © Den Haag FM

9.50 uur - Sinterklaas: 'Sintvoorieder1 is geopend'

Deze week verzamelen verschillende omroepen cadeaus in om Sinterklaasavond een feest voor ieder kind te laten zijn. Natuurlijk kwam de goedheiligman zelf ook even langs in de uitzending van Tjeerd en Jorinda om zijn zegen aan de actie te geven. 'Sintvoorieder1 is geopend.'
Hoewel hij het jammer vindt dat de actie op grote schaal nodig is hoopt hij op veel bijdragen. Er zijn maandag al 746 presentjes binnengekomen. 'Ik zou nog blijer worden als er een aantal nullen achteraan komen', zegt de Sint. 'Maar ik vind het fijn dat er al zo veel in het magazijn ligt!'
In vier uur tijd werden al 746 ingezameld voor Sintvoorieder1
In vier uur tijd werden al 746 ingezameld voor Sintvoorieder1 © Den Haag FM

9.25 uur - Henk & Henk horen bij Sinterklaas

Sinterklaas, wie kent hem niet? Bij het jaarlijkse feestje hoort natuurlijk de muziek van Henk & Henk. Een duo met dezelfde naam was vanochtend in de studio.
Directeur Henk Lemckert en hoofdredacteur Henk Ruijl waren maandagochtend natuurlijk ook in de bibliotheek om namens Den Haag FM en Omroep West een bijdrage te doen aan de inzamelingsactie voor Sintvoorieder1. 'Heel mooi dat we dat met elkaar doen. Met Den Haag FM voorop.'

9.15 uur - Smith Communicatie doneert 20 cadeaus

Leontine Smith van Smith Communicatie is traditiegetrouw het eerste bedrijf dat cadeaus komt brengen. 'En daarmee andere bedrijven mag motiveren om ook een bijdrage te doen', vertelt ze in de uitzending.
Ze bracht twintig cadeaus binnen in de bibliotheek. 'We hopen dat heel veel andere bedrijven ook binnenkomen met cadeaus.' Door de bijdrage staan er meer dan 500 cadeaus op de teller (die nu ook binnen is).
Leontine Smith van Smith Communicatie
Leontine Smith van Smith Communicatie © Den Haag FM

9.10 uur - Leiden loopt binnen

Ook in Leiden worden de presentjes binnengebracht. De actie werd daar om 9.00 uur afgetrapt en meteen werden er twee volle tassen binnengebracht bij de collega's van Sleutelstad.
Tassen vol cadeaus in Leiden
Tassen vol cadeaus in Leiden © Sleutelstad

8.45 uur - 'Het is toch gek dat we dit moeten doen?'

'Alle gekheid op een stokje, het is toch gek dat we dit moeten doen?', zegt West Wordt Wakker-vriend Martin Bruin over de inzamelingsactie waarbij kinderen die in (verborgen) armoede leven worden geholpen. De ras-Hagenees kwam uiteraard niet met lege handen, hij had een tas met pakjes bij zich.
Martin Bruin
Martin Bruin © Den Haag FM

8.30 uur - Sintvoorieder1-updates met Celine Huijsmans

Ieder half uur hoor je op Den Haag FM de Sintvoorieder1-updates. Celine Huijsmans en Ron Fresen houden je de hele dag op de hoogte!
Celine Huijsmans
Celine Huijsmans © Den Haag FM

8.24 uur - Pakjesman Lieuwe haalt een tas vol cadeaus

De hele week rijden er ook pakjesmannen door de regio om de cadeaus bij je op te halen (mail daarvoor met sint@omroepwest.nl). Lieuwe was bij Maria in Zoetermeer.
'Ik vind: iedereen heeft recht op een cadeautje. Onze kinderen hebben ook altijd met plezier een cadeau ontvangen', zegt Maria. Samen met haar kinderen en kennissen zamelden ze een tas vol cadeaus in. 'Het is splinternieuw.'
Maria verzamelde een tas vol met cadeaus
Maria verzamelde een tas vol met cadeaus © Den Haag FM

8.17 uur - Bijna 400 cadeaus zijn er al ingezameld

Voor de actie werken Den Haag FM en Omroep West deze week samen door de hele week uit te zenden vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui, maar ook medewerkers van andere omroepen leveren een bijdrage aan de actie. Zo kwam Peter van de Aard van omroep Midvliet langs om cadeaus te brengen. Ook luisteraar Jolanda bracht nog even vier presentjes. Daarmee komt de teller op 398!
© Den Haag FM

7.41 uur - De Haagse politiek draagt een steentje bij

Ook de Haagse politiek levert deze week een bijdrage aan de actieweek. Hinke de Groot van het CDA was er maandagochtend vroeg bij en bracht een flinke bak cadeaus naar de studio in de Centrale Bibliotheek. 'Er zijn veel puzzels, boeken en spelletjes bij ons binnengekomen', vertelt Hinke.
De verwachting is niet dat dit de enige partij is die een bijdrage zal doen aan Sintvoorieder1: 'Je merkte op het stadhuis ook dat veel fracties aan het inzamelen zijn geslagen.' De teller staat inmiddels op 327 cadeaus.
Honke de Groot (CDA)
Honke de Groot (CDA) © Den Haag FM

7.36 uur - Haags Hiphop Centrum maakt song voor Sintvoorieder1

'Als iedereen nou wat kan missen is het hele kinderfeest geslaagd.' Speciaal voor Sintvoorieder1 werd er bij het Haags Hiphop Centrum een track gemaakt. 'Een heel mooie tekst, direct uit hart, het raakt je', vindt de organisatie van Sintvoorieder1. Je hoorde de track natuurlijk al in Haags Bakkie, maar je kan hem hieronder nog eens checken.

7.25 uur - 'Wat is er mooier dan een blij kind?'

Statenlid René van Hemert (VVD) kwam, mede namens zijn collega's in Zuid-Holland, 38 cadeaus brengen. In de uitzending vertelde Van Hemert ook nog waarom het voor hem zo belangrijk is om een bijdrage te doen: 'Het is zo belangrijk dat kinderen die, om wat voor reden dan ook, geen cadeautje kunnen krijgen tóch een cadeautje krijgen. Want wat is er mooier dan een blij kind?' De tussenstand kwam daarmee uit op 242 cadeaus.
Statenlid René van Hemert (VVD)
Statenlid René van Hemert (VVD) © Omroep West

7.13 uur - Eerste donateurs melden zich in Centrale Bibliotheek

Het is 7.00 uur geweest en de eerste luisteraars melden zich in de bibliotheek aan het Spui, Tjeerd en Jorinda nemen met enthousiasme de donaties in ontvangst. 'We waren toch al wakker', aldus Angenita en Aart. Op hun vroege wandeling kwamen ze even langs om een puzzel, boeken en barbies langs te brengen. 'De kinderen moeten gewoon cadeautjes krijgen.'
Ook Annemarie en Corrie waren er vroeg bij. 'Altijd hè?' Ze kwamen natuurlijk niet met lege handen: een barbiepop en knutselspullen komen er bij. Daardoor stijgt de teller weer iets dichter naar het doel van 20.000 cadeaus.
© Den Haag FM

6.58 uur - Pakjesman Lieuwe brengt de eerste presentjes

Pakjesman Lieuwe van Slooten kon vanochtend vroeg al flink wat pakjes brengen voor de actie. De cadeaus werden eerder al 'stiekem' gedoneerd. 'Sommige pakjes werden in de zomer al gedoneerd', vertelt presentator Tjeerd Spoor.
'Het zijn heel veel tassen', vult Jorinda aan. 'Er zitten ook rugtassen en weekendtassen bij. Maar ook chocoladeletters.'
Heb je ook pakjes die opgehaald mogen worden? Bel dan 070-3905454 of mail naar sint@omroepwest.nl. 'Ik kom met alle liefde naar je toe om de pakjes op te halen', aldus Lieuwe.

6.48 uur - 'We willen dat alle kinderen een mooi Sinterklaascadeau krijgen dit jaar'

Ook bij Sintvoorieder1 waren mensen gespannen voor de actieweek van start ging. 'Het is een enorme uitdaging, maar ik ben ook enorm dankbaar dat we deze actieweek samen kunnen doen', vertelt Esther Blom op Den Haag FM. 'We willen dat alle kinderen een mooi Sinterklaascadeau krijgen dit jaar.'
Bij de organisatie merken ze dat er meer aanvragen zijn dit jaar. 'We hebben zeker 16.000 aanvragen binnengekregen', zegt Jacqueline van Halem. De van oorsprong Haagse stichting deelt cadeaus uit door een groot deel van het land. 'Je bent liever niet nodig als stichting, maar als je wel nodig bent dan liever op deze manier', vult Lieke de Reus aan.
Er wordt speelgoed voor alle leeftijden gezocht, maar ook snoepgoed is van harte welkom. Er komen al veel cadeaus binnen voor jonge kinderen, vertelt de organisatie van Sintvoorieder1, maar ook voor de oudere doelgroep zijn presentjes gewenst. 'Denk aan gadgets en boeken.'
Esther Blom, Jacqueline van Halem en Lieke de Reus
Esther Blom, Jacqueline van Halem en Lieke de Reus © Den Haag FM

6.30 uur - Kinderboeken, chocoladeletters en lego

Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen hebben om 6.00 uur de actieweek van Sintvoorieder1 afgetrapt in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.
De eerste cadeaus zijn al binnen: een aantal luisteraars doneerde al kinderboeken, chocoladeletters en lego. Daarmee staat de teller op 201 cadeaus. Je bent van hart welkom in de bibliotheek om ook een bijdrage te leveren.
Dit jaar maakt Den Haag FM voor het eerst een gezamenlijke uitzending met Radio West tijdens de actieweek Sintvoorieder1. Samen met lokale omroepen BO (Bollenstreek), Sleutelstad (Leiden), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn) en WOS (Westland) gaan we in totaal voor 20.000 cadeaus. Vorig jaar, toen Den Haag FM de actie alleen organiseerde, werden er 9.540 cadeautjes opgehaald.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!