Zorgen om tekorten bij voedselbank: wethouders roepen inwoners en ondernemers op te doneren

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - 'Er is dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik en het liefst in grote hoeveelheden', zegt Voedselbank Haaglanden. Doordat meer mensen een beroep moeten doen op de voedselbank zijn er grote tekorten. Daarom roepen wethouders van Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk op om te doneren.
'Door de energie- en koopkrachtcrisis redden veel mensen het niet meer. De voedselbank is een ontzettend belangrijk voorbeeld van zo'n vangnet. Zij mogen niet in de knel komen, omdat dat grote gevolgen heeft voor de mensen die afhankelijk zijn van voedselpakketten. Daarom doen wij een dringende oproep aan de voedselleveranciers, onze inwoners en ondernemers om voedsel te doneren', aldus Mariëlle Vavier en haar collega-wethouders Armoedebestrijding in de twee andere steden.
Wethouders bij de voedselbank
Wethouders bij de voedselbank © gemeente Den Haag

Nieuwe klanten

Al een tijdje maken ze zich bij de voedselbank zorgen. Door de gestegen prijzen komen er nieuwe klanten bij, maar er komen minder donaties binnen. Ondernemers die vroeger eten doneerden hebben zelf ook te maken met inflatie en hoge energiekosten.
In de regio Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) waren in september ruim 1.800 huishoudens afhankelijk van de voedselpakketten. Inmiddels zijn dat 2.300 voedselnoodpakketten per week, een stijging van meer dan 27 procent, aldus de Voedselbank Haaglanden.
We maken ons grote zorgen
'We zijn heel blij met de steun van de wethouders', vertelt vicevoorzitter Henk Baars van Voedselbank Haaglanden. We maken ons grote zorgen.' Er is vooral behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik. 'Het liefst in grote hoeveelheden. Elk pakket bestaat uit meer dan twintig producten. Nu ontbreken essentiële producten die de voedselbank zelf bij moet kopen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!