Retailers van winkelgebied Fahrenheit te gast in Haagse Knaken

DEN HAAG - Al sinds 1920 is de Fahrenheitstraat een begrip in Den Haag. Elke Hagenaar kent de straat, en daarmee ook de Thomsonlaan, het Thomsonplein en het Abeelplein, en dat is niet voor niets. De derde aflevering van het kersverse economieprogramma Haagse Knaken op Den Haag FM staat dinsdagavond in het teken van retailers in winkelgebied Fahrenheitstraat.
Winkelgebied De Fahrenheit vormt het hart van de geliefde Bomenbuurt en biedt al meer dan 100 jaar een afwisselend winkelaanbod waarbij het authentieke karakter nooit verloren is gegaan.
Hoofdgasten zijn Frans Hemmelder, Michael Juten en Rianne Stadhouder. Betrokken lokale ondernemers en samen verenigd in een BIZ: dit staat voor een Bedrijveninvesteringszone. Het is eigenlijk een soort nieuwe vorm van de ouderwetse winkeliersvereniging met dit verschil dat als de meerderheid vóór is, alle ondernemers mee moeten betalen.
Frans Hemmelder van de Plus
Frans Hemmelder is franchise ondernemer van de Plus in de Fahrenheitstraat. Zijn assortiment legt de nadruk op lokale, duurzame en verantwoorde artikelen. Persoonlijk, klantgericht en lokaal betrokken in de buurt is zijn motto.
En hij heeft een makerij-afdeling (eigen keuken), naast verse maaltijden bedient hij zijn klanten ook met gevarieerde lunches voor bedrijven van 50 tot 100 medewerkers.
Rianne en Ted van Electroworld Stadhouder
Rianne en Ted Stadhouder runnen samen Electrowold Stadhouder aan het Thomsonplein. De opa van Ted heeft het bedrijf opgericht in 1940, vlak voor de oorlog. Hij begon toen met het bouwen van radio's. Dat was best ingewikkeld, omdat vanaf 1943 radio’s door de Duitsers werden verboden. Hij hield echter vol en na de oorlog bouwde hij het bedrijf steeds verder uit.

Inmiddels bestaat dit familiebedrijf ruim 82 jaar en is het uitgegroeid tot een moderne winkel met allerlei soorten apparatuur, van wasmachine, koelkast, fornuis tot televisies en audio-apparatuur.
In Haagse Knaken vertellen ze over de kracht van winkelgebied Fahrenheit, de uitdagingen van een BIZ, hun eigen onderneming en wat zij als lokale ondernemers betekenen voor hun wijk.
Anne & Max
En naast Frans en Rianne belt ook franchise ondernemer Michael Juten in. Zijn ochtenden zijn steevast hetzelfde. Tussen 8.15 uur en 8.45 uur is het een drukte van jewelste rondom zijn zaak in de Fahrenheitstraat. Rennende ouders met steppende kinderen op weg naar een van de vele scholen in de wijk. Op zo'n moment maakt hij een medium haverlatte to-go en gaan zijn croissantjes als warme broodjes over de toonbank op weg naar kantoor.
Maar er zijn ook genoeg mensen die eerst gaan zitten met een krant voor een ontbijtje, terwijl de wereld verder raast. Dat is zijn wereld. Hij biedt met zijn zaak een huiskamer voor mensen in deze woon- en winkelwijk.