Sintvoorieder1: na tweede actiedag staat teller al op 8.713 cadeaus

Sintvoorieder1: na tweede actiedag staat teller al op 8.713 cadeaus
Sintvoorieder1: na tweede actiedag staat teller al op 8.713 cadeaus © Den Haag FM
DEN HAAG - Deze week staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Volg de tweede actiedag in dit liveblog.

19.00 uur: 8.713 cadeaus

De tussenstand na de tweede actiedag voor Sintvoorieder1: 8.713 cadeaus! Wat een mooie score!
Sintvoorieder1: na tweede actiedag staat teller al op 8.713 cadeaus
Sintvoorieder1: na tweede actiedag staat teller al op 8.713 cadeaus © Den Haag FM

18.15 uur: 142 t-shirts erbij

Er worden 142 t-shirts gedoneerd door Roy van de Primera uit de Theresiastraat!

18.10 uur: teller op 7.844

Er zijn weer een heleboel cadeautjes ingezameld. De teller staat op 7.844 cadeaus!

17.30 uur: burgemeester Jan van Zanen doneert ook!

Burgemeester Jan van Zanen doneerde onder andere het spel Jenga. De teller staat nu op 7.208 cadeaus.
Burgemeester Jan van Zanen doneert aan Sintvoorieder1
Burgemeester Jan van Zanen doneert aan Sintvoorieder1 © Chris Westerduin

16.00 uur: Melle en Pim

Melle Tuik en Pim Markering nemen het nu over van Marjolein Visser en Ivar Lingen. Tot 19.00 uur ben je welkom in de Centrale Bibliotheek aan het Spui met jouw donaties.

14.54 - Weer 25 cadeaus opgehaald!

Pakjesman Erik heeft weer wat cadeaus opgehaald, hij komt graag ook bij jou langs. Je kunt een mail sturen naar Sint@omroepwest.nl om een ophaalafspraak te maken. De tussenstand is nu 5.319 ingezamelde cadeaus.

14.15 uur - Hart voor Den Haag shopt op de Fahrenheitstraat

Verslaggever Erik Kooijman is dinsdagmiddag met Hart voor Den Haag in de Fahrenheitstraat aan het shoppen geslagen om met een flinke stapel cadeaus naar de bieb te komen.
Er zijn al zeven gevulde zakken die terug naar de partijkamer gaan om later deze week te doneren aan Sintvoorieder1. 'Het wordt vrijdag een feestje in de bibliotheek.' De partij hoopt met meer dan 1.500 cadeaus naar de bibliotheek aan het Spui te komen.

13.54 uur - Over de vijfduizend cadeaus!

5.210 cadeaus zijn er inmiddels gedoneerd. Dankjewel!
© Den Haag FM

13.52 uur - Gouda brengt boeken naar de cadeaustapel

Boekhandel Verkaik uit Gouda voegde 26 boeken toe aan de cadeaustapel. Pakjesman Lieuwe neemt ze mee naar Den Haag.
© Den Haag FM

13.22 uur - Goed doel steunt goed doel

Interim-directeur Kirstin Heutinck van Stichting MS Research uit Voorschoten kwam 'met een zak cadeautjes' langs in de uitzending.
De stichting is zelf ook een goed doel, ze financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en oplossing van multiple sclerose. 'Ook kinderen kunnen het krijgen, maar dat gebeurt niet zo veel.'

13.10 uur - Wat gebeurt er met de cadeaus?

Als een cadeau wordt ingeleverd bij een van de inleverpunten van Sintvoorieder1 wordt er eerst geteld. 'We willen natuurlijk weten hoeveel cadeautjes het zijn', vertelt Lieke. 'Dan doen we ze in een karretje.'
Die kar gaat door de Centrale Bibliotheek heen om bij het sorteercentrum terecht te komen. Daar worden de presentjes op categorie en leeftijd gesorteerd. 'En we kijken of het nog heel is.' Vervolgens worden de pakjes naar het pakhuis gebracht.
In het pakhuis van Sintvoorieder1 worden de cadeaus in pakketten gedaan voor ze naar de doelgroep gaan.
Bob Brinkman, ons eigen cadeautje, legde de route van de cadeaus in de bibliotheek ook even af
Bob Brinkman, ons eigen cadeautje, legde de route van de cadeaus in de bibliotheek ook even af © Den Haag FM

12.55 uur - 4.830 cadeaus staan er op de teller!

Presentatoren Bob Brinkman en Menno Tamming maakten zojuist bekend dat er bijna 5.000 cadeautjes zijn ingezameld. Tussenstand: 4.830 cadeaus op de teller.
© Chris Westerduin

12.51 uur - Jordi Bloem: 'Ik kreeg iedere Sinterklaas mooie cadeautjes'

Weerman Jordi Bloem had als kind een mooie Sinterklaastijd. 'Ik heb een mooie jeugd gehad. Ik kreeg iedere Sinterklaas mooie cadeautjes', vertelt hij in de uitzending. Ook anderen zullen een presentje krijgen: stickers, een Jip en Janneke-bal, een memoriespel en technisch lego zal in een van de cadeau-pakketten zitten.

12.24 uur - Maartje van Weegen presenteert Sintvoorieder1-journaal

Voormalig NOS-presentatrice Maartje van Weegen is ook voor Sintvoorieder1 naar de bibliotheek aan het Spui gekomen. Ieder half uur zal zij vandaag het Sintvoorieder1-journaal presenteren op Den Haag FM en Radio West.
'Ik vind de actie heel belangrijk. Wij hebben van alles, maar dat geldt voor heel veel mensen niet.' Daarom nam ze zelf ook presentjes mee. Je hoort Maartje nog de hele middag op de radio.
© Den Haag FM

12.18 uur - Pakjesmannen gaan naar Alphen en Gouda

De pakjes worden door verslaggevers Erik en Lieuwe overal vandaan gehaald en naar de bibliotheek gebracht. Lieuwe gaat vandaag nog naar Gouda en Erik neemt de zakken met pakjes mee vanuit Alphen aan den Rijn.

11.55 uur - 'Ik heb zojuist een donatie overgemaakt'

Ook vanuit huis is het mogelijk om een donatie te doen aan Sintvoorieder1, dat kan door de stichting financieel te steunen. Carolien besloot om zo een bijdrage te leveren: 'ik heb zojuist een donatie overgemaakt'.

11.44 uur - 3FM-dj Justin Verkijk: 'Ik heb natuurlijk wel wat meegenomen'

Oud-Den Haag FM en Radio West-dj Justin Verkijk kwam even langs in onze actieweek om een bijdrage te doen aan Sintvoorieder1. 'Ik heb natuurlijk wel wat meegenomen.' Verkijk doneerde een speelgoedboor, een bal en een gekleurde Barbie. 'En ik heb iets meegenomen om mee te schieten.'
Verkijk was al aanwezig bij de eerste actie van Den Haag FM voor Sintvoorieder1 en voelde dat het een goede actie was. 'Omdat het zo dichtbij staat, het kan voor je buren zijn.'
In het nieuwe jaar is Justin terug op de radio bij NPO 3FM waar hij op zaterdagavond een danceprogramma gaat presenteren. 'Het is wel spannend nu het dichterbij komt. Ik moet binnenkort een paar proefnachtjes doen.'
© Den Haag FM

11.13 uur - Karel de Rooij: 'Het is zo'n mooie actie'

Kleinkunstenaar Karel de Rooij kwam ook dit jaar langs om een donatie te doen. 'Elk jaar denk ik weer: ik moet even iets verzinnen. Het is zo'n mooie actie wat jullie doen. Nu is het wel écht nodig deze actie. Wij waren ook niet rijk, maar vroeger werd er wel Sinterklaas gevierd.' Om ervoor te zorgen dat ieder kind een cadeau kan krijgen leverde De Rooij ook drie tassen met pakjes in voor Sintvoorieder1.
De Rooij staat met de voorstelling 'Mijn Paradijs' in de Koninklijke Schouwburg. 'Ik vertel over mijn leven, dat gaat over mijn overgrootouders die ook in het vak hebben gezeten.' Ook zijn ouders, beiden muzikant, hebben een rol in de voorstelling. Hij 'kon het niet laten' om op zijn 76e weer een voorstelling te maken. Met succes: de voorstellingen zijn tot december uitverkocht, maar ook in januari en februari staat hij op de planken in Den Haag. 'Ik ga er vooralsnog niet mee reizen.'
Karel de Rooij
Karel de Rooij © Den Haag FM

10.45 uur - Shoppen in Mall of The Netherlands

Pakjesman Lieuwe is op pad met zakenman Eric Venghaus van Zorg Vastgoed. Gisteren bracht hij een cheque van 2.500 euro mee en vandaag wordt er 1.000 euro uitgegeven in een speelgoedwinkel in de Mall of The Netherlands.
Met een grote kar gaan ze samen door de winkel om cadeaus te kopen. De Intertoys-winkel besloot om zelf ook een bijdrage te doen waardoor er voor nog eens 200 euro aan cadeaus bij zullen komen!
Venghaus vertelde maandag tijdens de uitzending zich 'heel arm' te voelen toen hij als kind Sinterklaas vierde. 'We hadden geen geld.' Venghaus groeide op in een gezin met zeven kinderen. 'De avond van de te voren zongen we dan heel hard in de hoop dat we iets kregen. Maar 's ochtends was mijn schoen leeg.' Daarom besloot hij anderen te helpen.
© Den Haag FM

10.41 uur - Lex Schoenmaker: 'Hopen dat we de 20.000 halen'

Hij had het al beloofd, en vandaag was ADO-icoon Lex Schoenmaker te gast in de studio. 'Belangrijk dat ieder kind Sinterklaas kan vieren.' Schoenmaker nam uiteraard ADO-spullen mee voor de kinderen. 'Hopen dat we de 20.000 cadeaus halen.'
© Den Haag FM

9.58 uur - Bijna vierduizend cadeaus!

Het gaat ook op de tweede dag hard met het aantal cadeaus. De nieuwe tussenstand is 3.852!
© Chris Westerduin

9.45 uur - Luden levert 401 cadeaus aan

Ook bij Café-Restaurant Luden hebben ze flink hun best gedaan om een bijdrage te leveren, en dat is goed gelukt: 401 cadeaus worden er door 'pakjesman' Lieuwe meegenomen vanaf het Plein naar de Centrale Bibliotheek.
401 cadeaus van Luden, Petra is er blij mee
401 cadeaus van Luden, Petra is er blij mee © Den Haag FM

9.20 uur - 'Vroeger moest je nog in de zak mee'

Linda van Laar van Duurzaam Den Haag doet ook mee, 'met duurzame cadeaus natuurlijk '. 'Iets wat gemaakt is van plastic is niet duurzaam natuurlijk.' Daarom had ze een vuilniswagen gemaakt van gerecycled plastic meegenomen. Daarnaast bracht ze een kwartetspel, gemaakt van gerecycled papier, mee voor Sintvoorieder1.
Tv West-collega Martine Boer vond het sinterklaasfeest vroeger 'heel spannend '. 'Toen ging nog het verhaal rond dat je mee moest in de zak naar Spanje als je niet lief was geweest.' Daarom was ze extra braaf als de Sint in het land was. Om ervoor te zorgen dat iedereen een pakje kan krijgen dit jaar bracht ze een tas vol knuffels mee.
© Den Haag FM

8.58 uur - Wethouder Mulder: 'Elk kind heeft recht op een Sinterklaascadeau'

Wethouder Anne Mulder (VVD) kwam ook langs als kadonateur. 'Elk kind heeft recht op een Sinterklaascadeau.' De wethouder buitenruimte had een presentje bij wat past bij zijn portefeuille (buitenruimte): een vuilniswagen. 'Een cadeau wat ik zelf ook altijd kreeg.'
Mulder steunt de actieweek voor Sintvoorieder1 van harte: 'We vinden het als stadbestuur goed dat dit particuliere initiatief er is. We ondersteunen dit van harte. Ik verwacht dat er nog wel wat wethouders en politieke partijen langs zullen komen deze week.

8.45 uur - We gaan als de brandweer!

Esther Lieben van Brandweer Haaglanden bracht samen met twee collega's, Ferdi en Arwin, flink wat pakjes naar de studio in de Centrale Bibliotheek. 'Wij hebben een aantal hulppieten, het hele jaar door, die hiermee aan de slag zijn gegaan.'
De cadeaus, twee tassen vol, hebben zeker ook een 'brandweer'-thema: er zitten rugtassen, bouwplaten, kleurpotloden en rookmelders bij. 'Sinterklaas heeft er goed over nagedacht.'

8.44 uur - Tussenstand: 3.108 cadeaus

In korte tijd zijn er weer flink wat pakjes bijgekomen, de teller staat op 3.108!

8.20 uur- Pakjesman Lieuwe is bij de brandweer: 'Brandalarm ging af'

'Één minuut geleden ging het brandalarm af', vertelt pakjesman Lieuwe van Slooten in de uitzending. Hij was op bezoek bij de brandweerkazerne in Wassenaar om daar pakjes op te halen. De brandweer zelf was echter snel uit het pand verdwenen omdat ze in actie moesten komen vanwege een gaslek.
De 50 pakjes bleven gelukkig achter en de vijf volle tassen zullen vlot naar de bibliotheek worden gebracht. Wil je ook jouw pakjes op laten halen door onze Lieuwe? Mail dan naar sint@omroepwest.nl of bel naar de studio: 070-3905454 om een ophaalafspraak te maken.
Danny Tjoen A Coy van de Wassenaarse brandweer
Danny Tjoen A Coy van de Wassenaarse brandweer © Den Haag FM

8.15 uur - De Kraaien: 'Mevrouw Ganzebev heeft de hele nacht in lopen pakken'

Bernd van De Kraaien was vroeg te gast in de studio in de bibliotheek aan het Spui. 'Mevrouw Ganzebev heeft de hele nacht in lopen pakken.' Dat inpakken is niet nodig, want de organisatie van Sintvoorieder1 ziet graag wat er in het pakje zit. 'Dat wordt allemaal weer uitgepakt', reageerden Tjeerd en Jorinda dan ook. De volle jutezak is weer goed voor flink wat cadeaus op de teller.

8.13 uur - Nieuwe tussenstand: 3.025 cadeaus

Op de tweede dag van de actieweek voor Sintvoorieder1 kon er even na 8.00 uur bekendgemaakt worden dat er al 3.025 cadeaus zijn binnengekomen!
© Chris Westerduin

7.55 uur - 'Je wil dat ieder kind een leuke Sinterklaas heeft'

De actieweek is er natuurlijk speciaal om duizenden kinderen een cadeautje te kunnen geven op 5 december, maar het is ook een feestje om vaste luisteraars van Den Haag FM en Radio West tegen te komen. Die waren er ook dinsdagochtend vroeg weer bij, uiteraard met pakjes. 'Met vrienden samen hebben we tassen gevuld. Je wil dat ieder kind een leuke Sinterklaas heeft', vertellen Peter en Isabel. Ook aan de oude kinderen wordt gelukkig gedacht: Yvon bracht voor hen een aantal cadeaus mee, waaronder het spel 'Escape Room' mee. Dank!
Mirjam kwam de studio binnenlopen met een prachtige collectie knuffels. 'We hebben een mooie tas vol, voor de kleintjes vooral.' Daar houdt het voor haar niet op met de bijdrage aan Sintvoorieder1, ze is ook als vrijwilliger actie en helpt vanavond inpakken. Dat is niet verwonderlijk, ze werkt binnen het sociale domein binnen de gemeente. 'Ik heb gezien wat armoede met mensen doet', vertelt ze. 'Het maakt dat mensen hele lastige afwegingen moeten maken en helaas gaat het ook over van generatie op generatie.'
Collega Ronald van der Geer kwam vlak voor zijn vakantie ook nog even langs met een tasje. 'Ik heb gisteren even mijn best gedaan.' Het pakjesmoment op vijf december was voor hem vroeger 'heel speciaal' en door een bijdrage te leveren aan Sintvoorieder1 hoopt hij dat gevoel ook te kunnen geven aan de kinderen van nu. 'Gisteren ben ik gaan shoppen en ik kon niet meer stoppen.' Daardoor komen er weer legodozen, kwartetspellen en meer pakjes bij voor Sintvoorieder1.
© Chris Westerduin

7.24 uur - Oud-raadslid brengt boeken mee

Martin Wörsdörfer, voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen, was er dinsdag vroeg bij om een bijdrage te doen aan de actieweek. De boekenfan heeft, uiteraard, boeken meegenomen voor Sintvoorieder1. 'In de hoop dat iemand daardoor gegrepen wordt en later de hele bibliotheek uitleest.'
Wörsdörfer steunt de actieweek van harte: 'Het zou mooi zijn als de aandacht, die er nu voor iedereen is, het hele jaar blijft.'
© Chris Westerduin

6.48 uur - Pakjesman Lieuwe haalt cadeaus op uit Delft

Ook de Pakjeman Lieuwe van Slooten is er deze dinsdag weer vroeg bij. Hij was vanochtend al op bezoek bij Annette Stolk in Delft om daar 50(!) cadeaus in ontvangst te nemen voor Sintvoorieder1.
Luisteraar René bracht 's ochtends vroeg in de Centrale Bibliotheek al een grote gele tas mee met daarin lego, poppen en een dinoboek.
Annette Stolk
Annette Stolk © Den Haag FM

6.00 uur - Tjeerd en Jorinda starten de tweede actiedag

Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen ontvangen vandaag weer verschillende gasten in de studio in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.
Zo komen journalist Bert van Slooten, voorzitter Martin Wörsdörfer van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen, De Kraaien, brandweercommandant Esther Lieben, wethouder Anne Mulder (VVD), oud-wethouder Marjolein de Jong (D66) en directeur Sam Hermans van de Bibliotheek Den Haag langs.
De nieuwslezer van het Sintvoorieder1-journaal is Céline Huijsmans.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!