Pools, Turks, Arabisch en Oekraïens: onze nieuwsberichten vanaf nu in meer talen te lezen

Vertaal artikelen in de app van Den Haag FM
Vertaal artikelen in de app van Den Haag FM © Den Haag FM
DEN HAAG - De nieuwsartikelen van Den Haag FM zijn vanaf nu ook in andere talen te lezen dan het Nederlands. Op zowel onze site als in de app zijn de berichten te vertalen naar tien andere talen.
Je kan kiezen voor Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Arabisch, Turks, Italiaans en Oekraïens. Voor deze talen is gekozen, omdat deze veel worden gesproken in de Haagse regio.
Als je bovenin de site of app kiest voor het wereldbolletje, dan wordt het artikel automatisch vertaald. Als je vervolgens een ander artikel aanklikt, dan onthouden de site en app jouw gekozen taal. De vertalingen werken alleen niet op de homepage en niet op de programmapagina's.
Screenshot denhaagfm.nl
Screenshot denhaagfm.nl

'Nog meer mensen informeren over nieuws uit Den Haag'

'Dit is een geweldige stap voorwaarts', zegt Den Haag FM-hoofdredacteur Henk Ruijl opgetogen. 'Op deze manier kunnen ook mensen die geen Nederlands kunnen lezen, toch onze berichten lezen. Kortom: dankzij de vertaalmodule kunnen er nog meer mensen zich laten informeren over het nieuws uit Den Haag.'
'Wie in taalcafés of met vluchtelingen werkt kan dit onder de aandacht brengen, zodat ook mensen die geen Nederlands spreken het nieuws uit Den Haag kunnen volgen', aldus journalistiek leider Ivar Lingen.
De vertaalmodule is nog niet in alle apps te gebruiken. Daarvoor moet de app eerst worden geüpdatet. Zodra de update is voltooid, kan je de artikelen laten vertalen naar bijvoorbeeld het Engels, Turks of Italiaans.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!