Woodstreet Big Band krijgt stadspenning voor 50-jarig bestaan: 'Een muzikaal icoon'

Burgemeester deelt Stadspenning uit aan Woodstreet Big Band
Burgemeester deelt Stadspenning uit aan Woodstreet Big Band © Laura Wijninga
DEN HAAG - De Woodstreet Big Band heeft de stadspenning gekregen. Burgemeester Jan van Zanen verraste de band zondag met het eerbetoon. De band bestaat dit jaar 50 jaar en vierde dat tijdens een jubileumconcert in theater De Nieuwe Regentes.
De Woodstreet Big Band is het langst nog spelende jazzorkest uit Den Haag (1972) in traditionele bezetting, bestaande uit saxofonisten, trombonisten, trompettisten en een ritmesectie met drums, basgitaar, gitaar en piano, zangeres Natascha de Jong en zanger Roger Eilbracht. Het orkest staat onder leiding van dirigent Stanislav Mitrovic.
© Tessa Veldhorst

Muzikaal icoon

Huidige en oud-bandleden vierden zondag feest tijdens het concert. Ze werden verrast door burgemeester Van Zanen. Hij noemde de band 'een muzikaal Haags icoon'.
'De band heeft een unieke prestatie geleverd. De penning wordt toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop de bandleden met veel enthousiasme en grote toewijding zich hebben ingezet en zeer heeft bijgedragen aan de cultureel/muziekale uitstraling van Den Haag', aldus Van Zanen in zijn speech.

Videoclips

De coronaperiode was een lastige tijd voor de band, omdat ze - net als alle andere muzikanten - niet konden optreden. Om toch met muziek bezig te blijven namen ze verschillende videoclips op, zoals een eerbetoon aan Golden Earring.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!