Kunstenaar Wilma Marijnissen (60) overleden: 'Koningin van de Binckhorst is niet meer'

Wilma Marijnissen
Wilma Marijnissen © Facebook Wilma Marijnissen
DEN HAAG - 'Een inspiratiebron', 'een bevlogen kunstenares' en 'koningin van de Binckhorst': uit alle hoeken uit de kunst- en cultuursector in Den Haag en ver daarbuiten wordt met liefde gesproken over kunstenares Wilma Marijnissen. Ze overleed afgelopen zaterdag. Twee jaar geleden werd bij Wilma slokdarmkanker geconstateerd.
Installaties, theater, dans, zwerftochten, documentaires, lezingen en nog veel meer. De kans is groot dat je een van de kunstvormen van Wilma een keer hebt gezien.
De afgelopen dertig jaar werkte ze aan talloze kunstvormen: van een documentaire over de ontwikkelingen op de Binckhorst tot een grote schilderinstallatie. Ook schreef ze een essay over ‘haar’ Binckhorst.

Boek over haar culturele werk en geliefde zwerftochten

Haar laatste wens was dat haar werk van de afgelopen dertig jaar wordt gebundeld in een boek. In de ruim 400 pagina's wordt, naast haar sociaal culturele werk en geliefde zwerftochten, aandacht besteed aan haar projecten uit de periode 1992–2021.
Om dit boek mogelijk te maken, is een crowdfunding gestart. Van de benodigde 15.000 euro is op dit moment al ruim 13.000 euro gedoneerd. 'Wij willen via deze weg onze dank uitspreken voor het grote enthousiasme waarmee gedoneerd wordt, en jullie lieve reacties', schrijven de nabestaanden.
'Niets is vanzelfsprekend, morgen kan ‘t zo maar anders zijn'
Twee maanden geleden richtte Wilma zich tot haar Facebookvolgers: 'Wat ik je mee wil geven, de dingen die je belangrijk vindt, ga er mee aan de slag, stel het niet uit. Er wordt wel eens gezegd, vandaag ik, morgen gij. Niets is vanzelfsprekend, morgen kan ‘t zo maar anders zijn.'
Wilma Marijnissen is zestig jaar oud geworden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!