ADO-eigenaar 'voert open gesprek' over onrust, supporters eisen vertrek Reijntjes

© John van der Tol
DEN HAAG - ADO Den Haag-eigenaar Globalon Football Holdings zegt in een statement dat ze 'een open gesprek voeren met belanghebbenden' over de ontstane onrust bij de Haagse club. De grootaandeelhouder reageert daarmee op het interview van eerste elftal-spelers Ricardo Kishna en Thomas Verheydt. Die zeiden dinsdagavond tegen Omroep West dat ze 'onder de huidige omstandigheden' weg willen bij ADO.
Globalon zegt ook dat de focus ligt op de wedstrijd tegen Roda JC. Die vindt woensdagavond om 20.00 uur plaats in het Bingoal Stadion. Verheydt en Kishna mogen spelen tegen de Limburgers. Geruchten over een schorsing vanwege hun uitlatingen worden tegengesproken vanuit ADO.
Ook de ADO-supporters hebben van zich laten horen. In een gezamenlijk statement eisen de supportersverenigingen Haagsche Bluf, FCDH en Fan Support het onmiddellijke vertrek van algemeen directeur Edwin Reijntjes.

Imagoschade voorkomen

De fangroeperingen schrijven onder andere dat de positie van Reijntjes onhoudbaar is geworden 'door meerdere bestuurlijke missers, bewezen leugens, miscommunicatie, totaal geen communicatie, afschuivingen en gebrek aan het nemen van verantwoordelijkheid, is het nu definitief klaar.'
Het opstappen van Janmaat en interview van Kishna en Verheydt heeft de supportersgroeperingen versterkt in hun gedachten. 'In het belang van onze club is het noodzakelijk dat het dienstverband per direct stopt. Dit om verdere (imago)schade en uitingen van frustraties te voorkomen', schrijven ze.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!