26.364 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 na vierde actiedag

© Den Haag FM
DEN HAAG - Deze week staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Lees alles over de vierde actiedag terug in dit blog.

18.55 uur: laatste tussenstand na vierde actiedag

De stand aan het einde van de vierde actiedag: 26.364 cadeaus! Tot morgen! Om 6.00 uur zitten Tjeerd en Jorinda weer voor jou klaar om de laatste cadeaus te ontvangen.

18.30 uur: gejuich na Sintvoorieder1-journaal

Gejuich klinkt in de radiostudio in de Centrale Bibliotheek na de woorden van Jessica Mendels met het Sintvoorieder1-journaal: we hebben nu 26.277 cadeaus ingezameld!

17.57 uur: nieuwe tussenstand

Richting het einde van de vierde actiedag nadert zelfs de nieuwe doelstelling van 30.000 pakjes. De teller staat namelijk op 26.048 cadeaus!

17.39 uur: Fahrenheitstraat doneert ook

'De Pakjesman' Erik is op bezoek in de Fahrenheitstraat. De ondernemers doneren ook gul!
26.364 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 na vierde actiedag
26.364 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 na vierde actiedag

16.00 uur - Tussenstand: 23.393 cadeaus!

Met de teller op 23.393 cadeaus nemen Ivar en Marjolein afscheid voor vandaag. Morgen zijn zij weer te horen op de laatste actiedag van 14.00 tot 16.00 uur. Presentatoren Pim en Melle nemen het stokje van ze over en zijn nog tot 19.00 uur te horen op Den Haag FM en Radio West. Tot die tijd kunnen donateurs nog langskomen bij de Centrale Bibliotheek om cadeautjes af te geven.
© Den Haag FM

15.45 uur - Bezoek van een levensgrote legopop

Legoland Scheveningen bezoekt de Centrale Bibliotheek met een letterlijk grote verrassing: de levensgrote legopop Bertie. En Bertie komt niet met lege handen: Legoland doneert 20 keer 2 kaarten voor een kind en begeleider en Lego- en Duplostenen om 40 kinderen blij mee te kunnen maken.
'Het is belangrijk dat iedereen een cadeau kan krijgen', zegt Joeri van Legoland. 'We hebben bij ons zó veel Legosteentjes, daar wilden we graag wat van delen.'
© Den Haag FM.

15.10 uur - Panorama Mesdag

Minke Schat, directeur van het befaamde museum Panorama Mesdag, schuift aan in de studio. Ze heeft 60 kinderboeken meegenomen die speciaal voor het museum zijn gemaakt. 'Het gaat over Aap en Mol, die samen op avontuur gaan in het museum. Op deze manier hopen we kinderen kennis te laten maken met het grootste schilderij van Nederland.' Naast de boeken heeft ze ook 40 schattige knuffels van hoofdrolspeler Aap bij zich.
26.364 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 na vierde actiedag
26.364 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1 na vierde actiedag

14.25 uur - 421 cadeaus in één klap

Namens de Haagse VVD-fractie weten raadsleden Anthony Aduba en Alexander Roep met zijn tweeën maar liefst 421 cadeaus bij de Centrale Bibliotheek naar binnen te dragen. 'Het zou niet zo moeten zijn dat dit nodig is', zegt Alexander. 'Maar als we het dan doen, willen we het goed doen. Heel veel mensen hebben geld gedoneerd waarmee we zijn gaan winkelen bij Haagse speelgoedondernemers.'
'We wilden er echt voor gaan', zegt Anthony. 'Alle kinderen in Den Haag moeten een cadeau kunnen uitpakken op vijf december.'

14.15 uur - Knutselen bij museum Beelden aan Zee

Na een drukke dag pakjes verzamelen door de regio is pakjesman Lieuwe bij zijn laatste stop aangekomen. Bij museum Beelden aan Zee spreekt hij met de kersverse directeur van het museum, Brigitte Bloksma. 'Iedereen zou een fijne Sinterklaas moeten hebben. Het is een feest dat enorm verbindt en waarin het gezin centraal staat. Ik denk dat de meesten van ons er warme herinneringen aan hebben.'
Namens Beelden aan Zee doneert Brigitte onder meer klei om mee te beeldhouwen en vrijkaarten voor het museum en voor Studio aan Zee, een onderdeel van het museum waar gezinnen samen creatief aan de slag kunnen.
© Den Haag FM

14.00 uur - Tussenstand: 21.516 pakjes

Bob en Menno mogen met een tussenstand van wel 21.516 cadeaus hun radioblok afsluiten. Ivar en Marjolein zetten het feestje voort; zij zijn te horen tussen 14.00 en 16.00.

12.45 uur - Bergen chocola

Een zoete tussenstop voor pakjesman Lieuwe: na een drukke ochtend is hij neergestreken bij Hop & Stork, hét adres in het centrum voor iedereen die gek is op koffie, ijs, chocola en patisserie. Chocolatier Rafaël legt Lieuwe de kneepjes van het vak uit en stuurt hem niet met lege handen weer weg. Hop & Stork doneert chocoladeletters en zakjes met verschillende smaken breekchocola. 'Voor ieder wat wils!'
© Den Haag FM

12.00 uur - Tussenstand: 20.369 cadeaus

Rosalyn en Patrick geven het stokje door aan Bob en Menno met een bevredigende 20.369 cadeaus op de teller. Morgen zijn ze tijdens de laatste actiedag weer te horen tussen 10.00 en 12.00 uur.

11.43 uur - Cadeaus van Ed Struijlaart

Inmiddels woont zanger Ed Struijlaart alweer een paar jaar in Krimpen aan de Lek, maar van binnen is hij nog altijd even Haags. Hij is dan ook goed bekend met Sintvoorieder1. 'En natuurlijk wil ik iets bijdragen!' Zijn cadeaus zijn gebaseerd op de dingen die hij voor kinderen belangrijk vindt. 'Dat is beweging, creativiteit en natuurlijk muziek.' Ed doneert een springtouw, een kleurboek met stiften en een klein keyboard.

10.50 uur - Streefaantal van 20.000 cadeaus gehaald!

Hoera! Met de 5 cadeaus van luisteraar Anneke, die voor de tweede dag op rij langskomt, stijgt de teller op donderdagochtend nog boven de magische 20.000 uit! 'Dit is gewoon bizar', reageert Esther Blom, voorzitter van Sintvoorieder1. 'Dankjewel aan de omroepen en aan iedereen die heeft gedoneerd. We zijn onwijs overladen door al het enthousiasme.'
Maar met nog de rest van de donderdag én de vrijdag te gaan, zijn we nog niet klaar. 'Nu word ik gretig', lacht presentator Patrick. 'Mag ik brutaal zijn? Laten we gaan voor de 30.000 cadeaus!'
© Den Haag FM

10.43 uur - Nog 3 cadeaus te gaan

De cadeaus blijven binnenstromen en de teller staat inmiddels op 19.997. Dat betekent dat we nog 3 cadeaus hebben te gaan tot het doel van 20.000 cadeaus.

10.15 uur - Kinderboeken uit Nootdorp

Nóg een lading voor pakjesman Lieuwe: bij Ronald en Jannie Schenk uit Nootdorp kon hij wel 128 kinderboeken ophalen.
© Den Haag FM

9.55 uur - 19.583 cadeaus

'Er is ontzettend veel gebeurd vandaag', vertelt Jorinda. Zo heeft onder meer pakjesman Lieuwe tot nu toe 222 pakjes opgehaald en zijn er nog maar liefst 875 pakjes bij het Sintvoorieder1-pakhuis langs gebracht door anonieme 'kadonateurs'. Tjeerd en Jorinda kunnen op deze één na laatste actiedag afzwaaien met 19.583 cadeaus op de teller. Zo komt het gestelde doel van 20.000 wel heel dichtbij; Rosalyn en Patrick nemen het stokje van ze over en hopen het goede nieuws snel te kunnen brengen.

8.50 uur - Langs het World Forum

Pakjesman Lieuwe rijdt langs het World Forum, waar ze zowel intern als extern flink wat cadeaus wisten in te zamelen, vertelt Evelien. 'We hebben de actie uitgezet onder alle afdelingen, dus vanuit elke hoek zijn er cadeautjes ingeleverd. Maar ook onze partners hebben erop gereageerd en hebben veel gedoneerd.' Dat resulteert in ten minste vier volle tassen met pakjes.
© Den Haag FM

8.20 uur - Cadeaus van de ANWB

ANWB-collega's Bianca, Tim en Erwin komen langs in de Centrale Bibliotheek om de luisteraars te voorzien van de actuele verkeersinformatie. Maar ze komen niet met lege handen. Samen nemen ze nog eens 13 cadeautjes mee.
© Den Haag FM

7.45 uur - Mysterieuze pakketjes

Al de hele actieweek komen er bij de Centrale Bibliotheek pakketjes met cadeaus binnen - zonder afzender. Uiteindelijk meldt de anonieme gulle gever zich bij Jorinda en blijkt het te gaan om Dolf Rieken van vleesverwerkingsbedrijf DoPa BV. Hij sponsort de actie met in totaal 100 cadeaus, die over de hele week binnen blijven komen. 'We wensen jullie veel succes met de actie en hopen hiermee een positieve bijdrage te leveren', schrijft hij.

7.15 uur - Cadeaus van een trouwe luisteraar uit Zeeland

'De oerluisteraar van West Wordt Wakker': zo wordt Evelien uit Zeeland genoemd, die elke ochtend trouw naar Tjeerd en Jorinda luistert. Ze woonde iets te ver weg om zelf cadeaus langs te komen brengen, maar maakte 25 euro over waarmee Jorinda kon gaan shoppen. Onder meer een bal, kleurpennen en draadloze oordopjes zijn het resultaat.
'Het is zo hartverwarmend wat jullie doen', zegt Evelien. 'Hartstikke bedankt, we blijven luisteren.' Samen met de cadeaus die gisteravond na 19.00 uur en deze ochtend nog zijn binnengekomen staat de teller nu op 18.286

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!