Verzet tegen duinpaviljoens op Scheveningen: 'Een crematorium ziet er mooier uit'

Afbeelding: VolkerWessels
Afbeelding: VolkerWessels
DEN HAAG - 'Een bouwmislukking': zo refereert de Partij voor de Dieren naar de bouwplannen die ontwikkelaar VolkerWessels in petto heeft voor het gebied bij Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen. Op die plek moet in het groene duin een parkeergarage komen, met daar bovenop duinpaviljoens. Maar het ontwerp stuit de gemeenteraad tegen de borst en verschillende partijen schromen niet om hun afkeer ertegen uit te spreken.
D66 vergeleek de bouwblokken met gevangenissen en de SP vond het ontwerp meer lijken op een distributiecentrum. 'En ik gaf aan dat er crematoria zijn die er beter uitzien', zegt raadslid Robert Barker (PvdD). 'Toen werd aangegeven dat een heroverweging zou plaatsvinden, maar uiteindelijk is dit niet gebeurd.' Barker vraagt zich af waarom de gemeente de eerdere bezwaren heeft genegeerd en vasthoudt aan dit plan.
'Waar gaat het zo fout bij de gemeente dat VolkerWessels de vrije hand krijgt en dit eruit komt?', vraagt Barker zich af. Hij wil graag horen hoe het kan 'dat weer zo'n slecht plan door de gemeente en welstand wordt goedgekeurd'.
Afbeelding: VolkerWessels
Afbeelding: VolkerWessels

Second opinion

Als het gaat om de bouwblokken zegt Barker die niet eerder in afbeeldingen van de ontwerpen van VolkerWessels te hebben gezien. Daarbij zegt hij verbaasd te zijn dat de gemeente niet bij heeft gestuurd na alle bezwaren. 'Ik plaats daarvan kiest ze ervoor het plan rücksichtslos en fel te verdedigen.'
Barker vraagt om een second opinion op het bouwplan en een reactie van wethouder Anne Mulder (VVD), volgens wie de gemeente vanwege schadeclaims niet onder de bouw uit kan. 'We roepen het stadsbestuur op deze fout te herstellen en niet door te gaan en Scheveningen weer een stapje te verpesten met deze gedrochten.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!