Hangt jouw foto straks in het Mauritshuis? Museum zoekt nieuw Meisje met de parel

Foto's via Mauritshuis | Bewerking: Den Haag FM
Foto's via Mauritshuis | Bewerking: Den Haag FM
DEN HAAG - Het beroemdste schilderij van Den Haag gaat in februari twee maanden naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Om haar plek in de zaal van het Mauritshuis op te vullen is het museum op zoek naar jou! Stuur jouw foto op en wie weet hang jij acht weken in het museum.
Alles en iedereen kan het Meisje met de parel zijn, aldus het museum. 'Duizenden mensen laten zich inspireren door het Meisje. Ze kleden zich als haar of kleden dingen aan als haar', aldus het Mauritshuis. 'Ze is uitgegroeid tot een icoon van de schilderkunst en een symbool van schoonheid.'
Daarom begint het Mauritshuis een zoektocht met de titel My Girl with a Pearl. 'De zaal waar het Meisje hangt wordt tijdelijk een plek van inspiratie met zoveel mogelijk Meisjes bij elkaar, uit binnen- en buitenland.'

Gebreid meisje

Dus wees creatief en maak jouw versie van het Meisje met de parel. Alles is mogelijk: een foto, tekening, schilderij, borduurwerk, beeldhouwkunst of een gebreid Meisje. Het Mauritshuis verzamelt de ingezonden foto's en maakt een digitale collectie in een schilderijlijst.
De beste ingezonden foto’s worden achter elkaar vertoond op de plek waar het Meisje normaliter hangt. Een keuze uit de ingezonden foto's wordt elders op zaal opgehangen.
Op deze site van het Mauritshuis staat een formulier voor het opsturen van jouw creatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!