Kijk live mee: wordt het nieuwe streefgetal van 30.000 cadeaus voor Sintvoorieder1 behaald?

© Den Haag FM
DEN HAAG - Deze week staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Volg de vijfde en laatste actiedag hier.

17.10 uur: Een feestje met Elias van Hees

Zanger Elias van Hees brengt zijn eerste klapper uit 2019 Het meisje van de bakker ten gehore. De vrijwillers van Sintvoorieder1 schieten spontaan in een polonaise.
© Chris Westerduin

15.45 uur: Scheveningse muziek van Kopsmart

Het Scheveningse dialect levende houden; dat hoopt de nieuwe formatie Kopsmart, bestaande uit Remco Prins en Arie Spaans, met hun muziek voor elkaar te krijgen. Ter ere van het naderende einde van de actieweek treden ze op in de Centrale Bibliotheek.
© Chris Westerduin

15.15 uur: Ruilspel

Een docent aan het ROC Mondriaan in Leidschenveen vond een wel heel creatieve manier om zijn studenten van klas 2B donaties voor Sintvoorieder1 in te laten zamelen. Hij gaf ze allemaal een appel om te kijken of ze die uiteindelijk in konden ruilen voor speelgoed. 'We merkten dat iedereen de stichting wel wilde helpen en een steentje bij wilde dragen. Het was heel leuk om te zien dat iedereen mee wilde doen', zegt één van de studenten. En het resultaat mag er wezen: pakjesman Erik mag een volle tafel aan cadeautjes meenemen.
© Erik Kooyman

13.50 uur: Minister Carola Schouten

Hoog bezoek in de Centrale Bibliotheek: minister Carola Schouten maakt een gaatje vrij in haar drukke schema om cadeaus langs te brengen. In haar 'jutezak' zitten twee rugzakjes, spelletjes en de onmisbare chocoladeletters.
Als minister voor onder meer Armoedebeleid weet Carola hoe belangrijk een actie als Sintvoorieder1 is. 'Er zijn heel veel kinderen die opgroeien in armoede en het is heel dichtbij. Als we het probleem structureel wil aanpakken moeten de ouders meer verdienen, moeten we de energierekeningen inperken en echt gericht kijken wat je kan doen voor kinderen. Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat kinderen in armere gezinnen ook kunnen sporten.'
© Chris Westerduin
© Chris Westerduin

13.30 uur: Snowboarden bij de Uithof

Wintersportcentrum de Uithof komt niet bepaald met lege handen naar de Centrale Bibliotheek. Directeur Eugène doneert in het kader van het 50-jarig bestaan van de Uithof 50 kaartjes om de schaatsen, 50 kaartjes om te skiën of snowboarden en 50 kaartjes om te lasergamen. Daar bovenop kunnen ook nog eens tien kinderen samen met vriendjes hun verjaardag komen vieren.
© Omroep West/Den Haag FM

13.25 uur: Oliebollen van Jan Vermolen

Vanaf zijn befaamde kraam aan de Grote Marktstraat komt Jan Vermolen alle hardwerkende radiomakers en vrijwilligers van Sintvoorieder1 een versgebakken oliebol brengen.
© Omroep West/Den Haag FM

12.30 uur: Knuffels van Museon/Omniversum

Masha van het museum Museon/Omniversum schuift aan in de studio - en ze is niet alleen. Ze heeft namelijk wel 250 knuffels van pinguïns, pandaberen en andere dieren meegenomen. 'Beesten doen het altijd onwijs goed in de films die we laten zien in ons grootbeeld-filmtheater. Deze komen allemaal uit onze winkel en die delen we graag met de kinderen.'

11.45 uur: Tjeerd en Jorinda de hulpsinterklazen

Tussen de bedrijven door mogen presentatoren Tjeerd en Jorinda zelf ook nog even op pad. Met meer dan duizend euro, gedoneerd door de Rabobank, duiken ze als ware hulpsinterklazen de speelgoedwinkels in. 'Dit is eigenlijk een droom die uitkomt, wie wil nou niet voor duizend euro gaan shoppen voor kinderen?', lacht Jorinda. Zij en Tjeerd stoppen onder andere boekjes, badschuim, kleurpotloden en autootjes in de winkelwagen.
© Omroep West/Den Haag FM
© Omroep West/Den Haag FM

11.10 uur: Cadeaus uit de Middeleeuwen

Pakjesman Lieuwe is de tijdmachine ingestapt en neergestreken in het Archeon, het openluchtmuseum over het Nederland van lang geleden. Daar loopt hij twee pieten op een heuse huifkar tegen het lijf. Zij geven hem gratis toegangskaarten en een zak met cadeaus mee.
© Den Haag FM

10.15 uur: Hart voor Den Haag doneert 2.500 cadeaus

Vorig jaar doneerde Hart voor Den Haag de meeste cadeaus van alle Haagse politieke partijen. Ook dit jaar zet de partij een geweldige opbrengst neer: maar liefst 2.500 cadeaus!
© Den Haag FM

9.10 uur: auto van ‘De Pakjesman’ nu al vol

Verslaggever Erik Kooyman doet vanochtend meteen al goede zaken. Dankzij de organisatie Minima 070 zit zijn auto direct al vol met pakjes. Er kan niets meer bij. Top!
© Erik Kooyman

8.30 uur: laatste tussenstand tot de finale

Tjeerd en Jorinda hebben net voor de laatste keer de tussenstand bekendgemaakt. De teller staat op 27.103 cadeaus. Gaan we de 30.000 cadeaus halen?

8.10 uur: Staatsbosbeheer doneert ook

Astrid Bennink van Staatsbosbeheer doneert ooievaars. Geen echte, natuurlijk… maar knuffels!
Astrid Bennink van Staatsbosbeheer
Astrid Bennink van Staatsbosbeheer © Chris Westerduin

6.30 uur: Jeroen Kramer Sintvoorieder1-journaal

Jeroen Kramer, bekend van het Sinterklaasjournaal, leest vanochtend het Sintvoorieder1-journaal.
Jeroen Kramer
Jeroen Kramer © Chris Westerduin

6.00 uur: vijfde en laatste dag begint met 26.364 cadeaus op de teller

Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen ontvangen vandaag weer verschillende gasten in de studio in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.
Zo zijn zanger Rudy Bennett en burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer te gast.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!