Spuigasten: wethouder Robert van Asten (D66) over honderden miljoenen voor bereikbaarheid

Robert van Asten
Robert van Asten © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: wethouder Robert van Asten (D66).
Het Rijk stelt vele honderden miljoenen euro’s beschikbaar om de zuidelijke Randstad beter bereikbaar te maken. Met dat geld kan onder meer een nieuwe tramlijn van Den Haag Centraal door de Binckhorst naar Voorburg en Delft definitief worden aangelegd. Ook gaat Station Laan van NOI compleet op de schop.
Het Rijk wil de komende jaren fors investeren in een betere bereikbaarheid van de regio's. Dat is volgens minister Hugo de Jonge mede nodig omdat er duizenden extra woningen moeten gebouwd. Vandaar dat hij de afgelopen maanden extra geld beschikbaar heeft gesteld en daarover afspraken heeft gemaakt met onder meer de regio Zuidwest. Uit de maandag gepresenteerde plannen blijkt dat er in totaal ruim twee miljard euro naar dit gebied gaat.
Voor Den Haag leidt dat ertoe dat onder meer de door de gemeente zo gewenste tramlijn door de Binckhorst definitief kan worden aangelegd. Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk moeten nog een definitieve beslissing nemen over waar die precies gaat lopen. Omdat ook Den Haag en de regio geld hebben gereserveerd, is nu de benodigde 575 miljoen euro beschikbaar.
Wethouder Robert van Asten (D66) van stedelijke ontwikkeling is in Spuigasten te gast om de plannen toe te lichten.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!