Recordaantal van 47.459 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1: 'Niet normaal!'

Eindstand Sintvoorieder1 2022
Eindstand Sintvoorieder1 2022 © Chris Westerduin
DEN HAAG - De actieweek van stichting Sintvoorieder1 heeft 47.459 cadeaus opgeleverd. Dat is een recordaantal. De hele week stroomden er bij de Centrale Bibliotheek donaties binnen van luisteraars, organisaties, stichtingen en politieke partijen. Oprichter en voorzitter Esther Blom is overdonderd: 'Dit is niet normaal'
Deze week stonden de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de jaarlijkse actieweek werden cadeaus ingezameld voor kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien en anders geen cadeau voor Sinterklaas zouden krijgen. Presentator Dennis Weening maakte het resultaat bekend.
'Wat een fantastisch mooi resultaat dat we met elkaar behaald hebben', zegt een emotionele Esther. 'We doen het voor die kinderen die opgroeien in armoede. Hoe goed is het dat we het als missie hebben omarmd om deze kinderen niet uit te sluiten. Dat ook zij een mooie Sinterklaasavond kunnen hebben.'
'Ik wil iedereen bedanken die heeft gedoneerd! En ook dank aan Den Haag FM, Omroep West en al mijn collega's. En natuurlijk alle mensen in de Centrale Bibliotheek; de bewakers de schoonmakers, echt íédereen die hier was: dankjewel voor de gastvrijheid!', aldus Esther.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!