Kunstlicht: Koos Meinderts leest voor tijdens wedstrijden WK in Qatar

© Mathijs Meinderts
DEN HAAG - Het WK in Qatar is vanaf het eerste moment omgeven van schandalen en discussie. Terwijl de discussie voortduurt bedacht Haagse schrijver Koos Meinderts een ander plan: Van kaft tot kaft. Meinderts gaat live op Instagram voorlezen uit boeken die over voetbal gaan.
'Ik heb geen zin om naar een bloed aan de paal-toernooi te kijken, mede mogelijk gemaakt door de dood van 6500 arbeidsmigranten', aldus Koos Meinderts.
Voor de gelegenheid doopt Meinderts zijn atelier in Utrecht om tot studio 6500. Vanuit deze gelegenheidsstudio zal de schrijver voorlezen, dit zal live worden gestreamd op Instagram. Afhankelijk van hoever Nederland in het toernooi komt leest Meinderts tijdens wedstrijden van Oranje voor. De Haagse schrijver maakte een selectie van voetbal gerelateerd werk, waaronder de gerenommeerde titel Stapelbedbroers die zich in Loosduinen afspeelt. In Kunstlicht vertelt Koos Meinderts over dit initiatief en hoe deel te nemen via de livestream.
Maandag 21 november is de eerste livestream vanaf 17.00 uur via zijn eigen kanaal op Instagram.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!