Voorman anti-islambeweging Pegida aangehouden bij Tweede Kamer

© Regio15
DEN HAAG - Zondagmiddag is Pegida-voorman Edwin Wagensveld aangehouden. Dat gebeurde vlak voor zijn aangekondigde demonstratie bij de Tweede Kamer, meldt nieuwssite Regio15. Daar wilde hij de Koran verscheuren.
Wagensveld kwam rond kwart voor twee naar de aan hem toegewezen demonstratielocatie aan de Bezuidenhoutseweg, tegenover de Tweede Kamer. De demonstratie was aangemeld en goedgekeurd door de burgemeester. De toestemming, waarbij het gebruik van een Koran stond vermeld, was vooraf gedeeld op de Facebookpagina van Pegida.
Bij aankomst spraken agenten hem aan en vertelden hem dat, als hij een Koran bij zich had, hij deze niet mocht gebruiken bij de demonstratie. Wagensveld zei daarop dat hij hier toestemming voor had ontvangen en dat hij dit alsnog zou gaan doen. Hierop werd hij aangehouden.
Op 23 oktober werd eenzelfde soort demonstratie van Pegida voor de Tweede Kamer ontbonden. Daar wilde de anti-islamgroepering de Koran verbranden. De gemeente wilde de demonstratie toen alleen door laten gaan zonder het gebruik van de Koran.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!