Na cadeaus doneren is het nu inpakken geblazen bij Sintvoorieder1: 'Het is overweldigend'

De Sint met de organisatie van Sintvoorieder1
De Sint met de organisatie van Sintvoorieder1 © Den Haag FM
DEN HAAG - Het idee voor Sintvoorieder1 begon dertien jaar geleden aan de keukentafel van Esther Blom. Nu heeft de organisatie een groot pakhuis in Leidschendam en zamelden Den Haag FM en Omroep West vorige week 47.459 cadeaus in tijdens een speciale actieweek. 'Dat was echt fantastisch!', zegt Esther in Bob Staat Op.
'Daar word je echt eventjes stil van. Fantastisch dat zoveel mensen, bedrijven en culturele instellingen inzamelingen organiseerden. Het is echt overweldigend', zegt Esther.
Na het inzamelen van alle cadeaus moet nu alles geselecteerd en ingepakt worden. 'We zijn dinsdagavond al bezig in het pakhuis. We zoeken alles uit, selecteren op leeftijd en maken pakketten. Er gaat ook een gedicht bij en snoep.'

Pakhuis

Het hele weekend was het pakhuis open om de donaties te verwerken. 'Morgen gaan we weer aan de slag, zodat alles op 5 december bij alle kinderen is.' De pakketten worden uiteindelijk via de voedselbank verspreid. 'Ouders hebben dan geen zorgen meer en kunnen hun kinderen een cadeau geven.'
Met het groeien van de stichting en het aantal gedoneerde pakketjes groeit Sintvoorieder1 uit z'n jasje in het pakhuis in Leidschendam. 'We gaan verhuizen. We willen een plek waar we even een aantal jaar kunnen zitten. Waar we een mooie pakjeshuis kunnen maken en dingen kunnen organiseren.' De organisatie heeft nog geen nieuw pand gevonden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!