Alles over bier en bijen in Haagse Knaken

Foto ter illustratie: Brittani Burns (Unsplash)
Foto ter illustratie: Brittani Burns (Unsplash)
DEN HAAG - In Haagse Knaken staat deze week de Haagse maakindustrie centraal. Wie zijn de makers van écht Haagse producten die alleen hier gemaakt worden? En waar kun je die vinden? We spreken met Lex Rijkers Meinen van The Hague's Finest, ambachtelijk bierbrouwer Kees, en bijenhouder Eveline die Haags Zaad oprichtte.
'Maakindustrie’ is een verzamelnaam voor alles wat er in een stad gemaakt wordt, maar ook merken die er gevestigd zijn en een product op de markt zetten. Lex Rijkers Meinen is twee jaar geleden gestart met zijn initiatief The Hague's Finest om een platform te bieden aan Haagse 'makers'. Voor Haagse Knaken is Lex in de studio als hoofdgast om meer te vertellen over de staat van de Haagse maakindustrie, en waarom het belangrijk is om lokale productie te ondersteunen.
Maar we willen ook weten wie die Haagse makers nou eigenlijk zijn. Moeten we makers zien als professionele ondernemers? Of zijn het creatievelingen met een uit de hand gelopen passie? Of ligt de waarheid ergens in het midden? Dat vragen we aan twee Haagse makers die ook te gast zijn in de studio.

Bloemetjes en bijtjes

Eveline de Heij is als bijenhouder altijd bezig met de bloemetjes en de bijtjes. De honing die zij maakt komt uit Haagse tuinen en duinen. Maar de bijenstand staat overal in Nederland onder druk. In Haagse Knaken vertelt ze over haar initiatief Haags Zaad. Waarom is het belangrijk om voor bijenbloemen te zorgen?
Wist je dat er in het Hofkwartier een heus klooster staat? In het Willibrordushuis in de Oude Molstraat maakt bierbrouwer Kees Verbogt een ambachtelijk kloosterbier dat wordt verkocht onder de naam Haagse Broeder. Kees is inmiddels fulltime maker en vertelt over hoe je passie je werk kan worden. En hoe hij op het idee kwam om kloosterbier te brouwen.
Haagse Knaken wordt elke dinsdagavond uitgezonden tussen 20.00 en 21.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Dominique van Bohemen en Karel Kuipéri.
Foto ter illustratie: Damien Tupinier (Unsplash)
Foto ter illustratie: Damien Tupinier (Unsplash)

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!