Van voetballer naar singer-songwriter: Daniel Nolet brengt nieuwe single uit

Van voetballer naar singer-songwriter: Daniel Nolet brengt nieuwe single uit
Van voetballer naar singer-songwriter: Daniel Nolet brengt nieuwe single uit
DEN HAAG - Jarenlang was Daniel Nolet vooral met voetbal bezig. Maar in plaats van een voetbalcarrière ging Daniel uiteindelijk voor de muziek. Zijn tweede single is net uit en zijn debuut EP komt er volgend jaar aan.
Daniel speelde in de jeugd bij Sparta en daarna bij Forum Sport. 'Ik heb vanaf jongs af aan heel veel gevoetbald. Muziek was altijd voor mezelf, niet voor anderen', zegt hij in Haags Bakkie. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en zit in de familie, Daniels neef is Joshua Nolet, de frontman van Chef'Special.
Een paar jaar geleden koos Daniel toch voor de muziek en ging hij naar het conservatorium. Nu is hij volledig singer-songwriter en druk met zijn eerste EP.

You

De plaat gaat over verlies, vertelt Daniel. 'Over mensen die in je leven zijn en om een bepaalde reden uit je leven verdwijnen. Het thema verlies is voor iedereen herkenbaar.' De nieuwe single You is gebaseerd op een schilderij. 'Het gaat over een gebroken liefde, een man die zijn vrouw verliest en daar aan onderdoor gaat.'

Arctic Monkeys en James Bay

Volgens een recensie van Popronde wisselt Daniel 'dansbare gitaarpop af met ambachtelijke songwriter-songs en barst zijn vierkoppige live formatie van de energie. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen', aldus Popronde.
Zijn debuutsingle was Go Back:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!