Verdachten moord op 17-jarige Myron tot 12 jaar cel in: 'Hij had geen schijn van kans'

© John van der Tol (Omroep West)
DEN HAAG - De rechtbank heeft zeven verdachten veroordeeld tot celstraffen van maximaal 12 jaar voor de moord op Myron Ampofo. De 17-jarige jongen werd op 6 mei 2021 doodgestoken op de Rijswijkseweg in Den Haag, nadat hij door een groep jongeren tegen de grond werd gewerkt. Er stonden negen verdachten uit Delft, Den Haag en Zoetermeer terecht. De rechter vindt dat er voor vijf van hen voldoende bewijs is voor het medeplegen van moord, ook al stak maar één van hen Myron dood.
De aanloop naar de dodelijke steekpartij is gereconstrueerd door middel van camerabeelden en Snapchat-berichten, schrijft Omroep West. Er zijn beelden van een steekpartij eerder die avond op de Thijssestraat in Den Haag, waarbij een destijds 14-jarige jongen zwaargewond raakte. Het lijkt erop dat een drillrapgroep uit Delft, waar het 14-jarige slachtoffer bij hoorde, uit was op wraak en daarom naar Den Haag reed. 'Er moet er eentje plat,' schreef een van hen op het socialmediaplatform Snapchat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!