Spuigasten met oud-burgemeester Jozias van Aartsen over bedreigde en geïntimideerde politici

Jozias van Aartsen (VVD)
Jozias van Aartsen (VVD) © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: oud-burgemeester Jozias van Aartsen (VVD).
Scheldpartijen, intimidaties, bedreigingen en zelfs fysieke confrontaties. Tweede Kamerleden merken in hun privéleven steeds sterker de gevolgen van de polarisatie, zeggen ze tegen de NOS. Dat heeft ook politieke gevolgen: sommige politici houden zich daarom in en zeggen hun mening niet altijd hardop.
De NOS heeft een onderzoek gehouden onder Tweede Kamerleden, via een vragenlijst en achtergrondgesprekken, om in kaart te brengen wat Kamerleden meemaken aan intimidaties. Hoe kijkt oud-burgemeester Jozias van Aartsen naar over het feit dat politici zich meer en meer onveilig voelen en te maken hebben met online of offline intimidatie en bedreigingen?

Spuigasten-special met premier Mark Rutte

Zondagochtend is er nog een Spuigasten-special met premier Mark Rutte (VVD) over actuele politieke kwesties, maar ook over de Haagse politiek en over 'zijn' stad Den Haag. De uitzending is van 10.00 tot 11.00 uur te volgen op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Rutte is te gast in de laatste uitzending van Spuigasten met Ivar Lingen, omdat hij na bijna vier jaar met het programma stopt. Hij wordt redactiechef bij Omroep West. Maar het programma gaat door, met drie nieuwe presentatoren: Ron Fresen (oud-politiek duider bij NOS), Maaike Kraaijeveld (oud-journalist AD/Haagsche Courant) en Jeanneau van Beurden (verslaggever bij Den Haag FM).
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!