Vrijwilligers druk met inpakken in pakhuis Sintvoorieder1: 'We helpen 22.500 kinderen'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Met man en macht wordt er deze dagen gewerkt in het pakhuis van Sintvoorieder1. Vrijwilligers zijn druk met het inpakken van alle gedoneerde cadeaus. Ook de 47.459 cadeaus die tijdens de actieweek op Den Haag FM en Radio West zijn ingezameld worden er gesorteerd, ingepakt en voorzien van een gedicht. 'We vinden dat ieder kind een Sinterklaascadeau verdient', zegt Angela Brouwer van de stichting.
Sintvoorieder1 ontstond dertien jaar en sindsdien zamelen ze elk jaar cadeaus in voor kinderen die opgroeien in armoede. Inmiddels is de organisatie zo gegroeid dat ze niet alleen kinderen uit de regio Den Haag helpen. 'We helpen 22.500 kinderen in heel Nederland aan een Sinterklaascadeau', zegt Angela.
Doordat er elk jaar meer cadeaus worden gedoneerd, groeit Sintvoorieder1 uit z'n jasje in het pakhuis in Leidschendam. Daarom zijn ze op zoek naar een nieuw pand. 'We willen een plek waar we even een aantal jaar kunnen zitten. Waar we een mooie pakjeshuis kunnen maken en dingen kunnen organiseren.' De organisatie heeft nog geen nieuw pand gevonden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!