Dirk Kuijt ontslagen bij ADO Den Haag: 'Het voetbal was niet om aan te gluren'

Dirk Kuijt op de eerste training
Dirk Kuijt op de eerste training © Omroep West/Owen O'Brien
DEN HAAG - Dirk Kuijt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat melden bronnen binnen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De 42-jarige Kuijt wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.
ADO Den Haag staat na zestien duels op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. ADO wist pas vier keer te winnen. Ruim een week geleden zat Kuijt voor het laatst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (0-1).
Leo Dommanschet van Leo's Koffiehuis zag het wel aankomen. Hij vindt het terecht dat hij weg moet. 'Hij spreekt de taal niet en stelt de beste spits niet op.' Maar wie moet het nu gaan doen? Giovanni Franken en Edwin Grünholz, zegt Leo. 'Dat willen die jongens ook'.

'Niet om aan te gluren'

'Er had ook met Kuyt geen verbetering ingekomen', zegt Leo. Uitnodigingen om in een skybox naar zijn ADO te komen kijken sloeg hij regelmatig af. 'Het voetbal was niet om aan te gluren, dat was zonde van mijn vrijdagavond'.
Kuijt was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Katwijker stopte in 2017 met voetballen en deed daarna in de jeugd van Feyenoord ervaring op als trainer. De 104-voudig international van Oranje en voormalig spits van onder meer Liverpool en Fenerbahçe slaagde ook voor de trainerscursus.

Vijf maanden

Precies een week geleden sprak algemeen directeur Edwin Reijntjes nog zijn vertrouwen uit in Kuijt. 'We hebben Dirk vijf maanden geleden aangenomen omdat we in hem en zijn staf geloven. En dat doen we nog steeds, ook al zien we dat er iets moet gebeuren. Hij is een echte professional. Maar natuurlijk denkt Dirk bij momenten ook: waar ben ik aan begonnen? Een trainer moet resultaten leveren en dat gebeurt nog niet', liet hij optekenen.
Supportersvereniging Haagsche Bluf hoopt dat ook Reijntjes opstapt. 'Gericht op de toekomst ben ik wel blij met het vertrek van Kuijt. Er worden keuzes gemaakt', zegt Peter Helleman van de supportersvereniging.
ADO komt op 11 december weer in actie. Dan is in Flevoland Almere City de tegenstander.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!