Mes, boksring en drugs van minderjarigen in beslag genomen bij grote controle in tramtunnel

© politie Den Haag
DEN HAAG - Tijdens een grote controle van politie en HTM donderdag zijn in de tramtunnel een mes en een boksring in beslag genomen. Ook moesten een paar minderjarigen hun hasj en joints inleveren. Een persoon die werd gecontroleerd bleek nog twee weken de gevangenis in te moeten, schrijft de politie op Instagram.
In totaal werden er donderdag 71 trams gecontroleerd waarbij er door HTM 137 bekeuringen werden uitgedeeld voor dingen zoals zwartrijden, het overtreden van de huisregels.
De politie deed ook mee met de controles. Drie mensen bleken nog de gevangenis in te moeten, een iemand 15 dagen, twee anderen twee dagen. Daarnaast waren er vijf aanhoudingen omdat ze geen geldig identiteitsbewijs konden laten zien. Ook werd een paspoort gecontroleerd door de vreemdelingenpolitie.
Twee anderen kregen een boete omdat ze geopende alcohol bij zich hadden. Achttien mensen werden vrijwillige gefouilleerd.

Mes en boksring

Tijdens de controle werden er ook verschillende dingen in beslag genomen. Een reiziger had een mes bij zich, dat moest hij inleveren en hij kreeg een boete. Ook moest iemand zijn torxschroevendraaier inleveren en iemand anders moest zijn boksring (ring met twee puntjes) afgeven.
Twee minderjarigen moesten hun drugs inleveren, een tiener had vier joints bij zich, de ander twee blokjes hasj. De politie heeft hun ouders op de hoogte gebracht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!