Uittips Den Haag: Shoppen tijdens Funky Friday, Festival Laak en kindertheater

Hoogstraat
Hoogstraat © denhaag.com
DEN HAAG - Van shoppen tijdens Funky Friday en tot dansen in Boterwaag of PAARD. En van een Sinterklaasvoorstelling van Rabarber tot de Zeldzaam Mooi Markt. Er zijn weer allerlei leuke evenementen in de stad dit weekend. Wij zetten wat uittips voor je op een rij.

Funky Friday

Op deze Black Friday kan je in het centrum tot 21.00 uur winkelen, want het is namelijk ook Funky Friday. Naast winkelen zijn er allerlei acts en muziek in de stad. Zo zijn er lichtgevende ijsberen, verlichte magische witte paarden en een dansende LED-prins.
Kom naar de binnenstad om mooie lichtacts bewonderen, livemuziek te beluisteren en los te gaan met de rijdende dj! Dat wil niemand missen, dus wees erbij deze Funky Friday!
Op 16 december is er nog een koopavond tijdens Royal Winter ShoppingNight met winterse fashionshows op het podium op de Grote Marktstraat.
© Denhaag.com

Festival Laak

In Laak kan je zaterdagmiddag naar een buurtfestival. Er is van alles te doen, zoals workshops, spelletjes en optredens. Van dansen, tot knutselen, Poolse hapjes en Pannenkoekenbakken. Het is de bedoeling dat buurtbewoners nog meer betrokken raken bij hun wijk.
Struin langs verschillende kraampjes of kom in contact met verschillende organisaties die vrijwilligers zoeken.
Meer weten? Alle info vind je op deze site van Den Haag Doet.

Video Killed The Radiostar

Dit weekend zijn er weer allerlei leuke feestjes in de stad. Zo kan je elke laatste zaterdag van de maand in de Boterwaag naar het discofeest Video Killed The Radiostar.
Leef je uit op vertrouwende rock-hits, soul, disco, funk & dance-classics. En omdat het leven al duur genoeg is, is de toegang helemaal gratis!

New Wave City

Ook in PAARD kan je deze week lekker dansen op de beste new wave muziek uit de jaren tachtig.
Liefhebbers van ongepolijste liedjes met gitaar, bas, drums en vooral attitude maken een trip down memory lane.
Elke editie heeft een eigen thema. Deze zaterdag is dat de Talking Heads special! Deze avond staat in het teken van de postpunk- en New Waveband die hit na hit scoorde in de jaren tachtig. Je kent deze titanen vast van nummers als 'Psycho Killer' en 'This Must Be the Place'.
Meer info over tijden en tickets vind je op de website van het PAARD.

Slakje

In Theater de Vaillant kan je zaterdag naar een indrukwekkende voorstelling. In Slakje - Een monoloog over misbruik en mensenhandel vertelt Gerardjan Rijnders over gesprekken met een mannelijke escort.
Rijnders ontmoette 'Jack' op een datingsite, niet wetend over zijn beroep of zijn verleden. Toen Rijnders hem uiteindelijk vroeg te interviewen, ging hij akkoord, mits het discreet kon verlopen en de opnames konden worden gewist. In de monoloog die van de opnames gemaakt zijn vertelt Thijs Prein over een leven dat vanaf jonge leeftijd gekenmerkt wordt door mishandeling.
Meer informatie vind je op de website van Theater de Vaillant.

Hoor de wind waait

Wil je graag met je kinderen naar het theater dan kan je vanaf zaterdag naar de kindervoorstelling Hoor de wind waait van Rabarber.
In dit fantasievolle Sinterklaasverhaal nemen we de kijker mee in een muzikale zoektocht op zee. Er wordt gezongen en gezocht. Er worden angsten overwonnen. Er worden nieuwe werelden ontdekt.
De voorstelling wordt twee weekenden gespeeld. Info en tickets vind je op website van Rabarber.

Kunstroute Hoogtij

In het centrum van de stad kan je vrijdagavond een gratis kunstroute lopen langs meer dan twintig kunstlocaties in de binnenstad.
Van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven. De kunstroute van Hoogtij is gratis toegankelijk.
Startlocatie 18.30-19.00 u.: 1646 (Boekhorststraat 125). Voor de rondleidingen moet wel even reserveren via de website van Hoogtij.

Zeldzaam Mooi Markt

Op het Lange Voorhout kan je zondag tussen 11.00 en 17.00 uur lekker langs kraampjes struinen tijdens de Zeldzaam Mooi Markt. Het is een markt met allerlei originele handgemaakte producten, creatief hergebruik, vintage en retroartikelen.
Er is van alles te krijgen op de markt: van illustraties, kunst, sieraden, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.
Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muziek met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Bellenbaaskunstenaar Frans van de Kamp geeft een demonstratie met mega zeepbellen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!