32.000 illegale sigaretten gevonden in huis in Transvaal

© Politie Den Haag
DEN HAAG - In een huis aan de Schalk Burgerstraat in Transvaal vond de politie donderdag ruim 32.000 illegale sigaretten. De woning was waarschijnlijk een opslagplaats voor twee supermarkten uit de buurt. De sigaretten zijn in beslag genomen.
De sigaretten hadden een Pools opschrift. Volgens de politie waren er geen accijnzen betaald over de pakjes. De douane doet verder onderzoek naar de vondst.
Ook de twee supermarkten zijn gecontroleerd. In een van de twee supermarkten werd drie kilo shishatabak gevonden en in beslag genomen. Ook daarover was geen accijns betaald. Er waren ook twee mensen aanwezig die bekend zijn bij de instanties door controles in andere ondernemingen.

Illegaal

Sigaretten zijn illegaal als ze bijvoorbeeld uit een ander land komen, waar de prijs een stuk lager is. Hierover wordt dan in Nederland geen belasting betaald. Het komt volgens de politie ook voor dat er meer schadelijke stoffen in de sigaretten zitten dan hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!