Juichen voor Oranje of Marokko: jeugdcentrum Laak organiseert WK-avonden voor jongeren

© De Jonge Ooievaar
DEN HAAG - Of je nou voor Oranje bent of bijvoorbeeld voor Marokko, bij de Jonge Ooievaar in Laak kan je tijdens dit WK de wedstrijden komen kijken. 'En daarna gaan we zaalvoetballen', vertelt jongerenwerker Ayet Suudioglu in Bob Staat Op.
Ook voor vrijdagavond zijn ze er in Laak weer klaar voor. Oranje speelt tegen Ecuador en die wedstrijd kan je kijken bij het jeugdcentrum aan de Laakweg.
De Jonge Ooievaar organiseert de WK-avonden speciaal voor de jongeren in de wijk. 'Het is om te voorkomen dat jongeren samen op straat gaan hangen', vertelt Ayet. 'Rondom het EK en WK ontstaan er vaak rellen in de wijk. We willen voorkomen dat ze zich laten verleiden daarheen te gaan en erin te belanden.

Iedereen is welkom

Ook afgelopen week werden er al wedstrijden uitgezonden in het jeugdcentrum. 'Er waren meer dan 40 tot 45 jongeren die samen de wedstrijd hebben gekeken.'
Vrijdag kan je er de wedstrijd van Oranje kijken en zondag de wedstrijd van Marokko. 'Ik denk dat het zondag heel druk wordt.' Ayet nodigt dan ook iedereen uit om langs te komen. 'Iedereen is welkom, de deur staat open.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!