Benzokarim en korte verhalen schrijvers in Het Woordenrijk

Benzo Karim | Illustratie: Funs Janssen
Benzo Karim | Illustratie: Funs Janssen
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor poëzie de Haagse debutant Benzokarim. Het poëzieprogramma is tegenwoordig zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
De naam Benzokarim gaat al een tijdje rond in het spoken-word-circuit. De in Den Haag geboren Benzokarim treedt veelvuldig op en wordt gevraagd om gedichten voor speciale gelegenheden te schrijven. Tussen al die druktes door overleed een paar jaar terug zijn moeder, aan wie zijn debuutbundel nu is opgedragen. ‘El Ghorba’ is een bijzonder dichtwerk, niet alleen door de doorleefde teksten over verdriet en liefde, maar ook door de vorm; meerdere gedichten zijn tweetalig (Nederlands en Arabisch) en zijn vader komt letterlijk aan het woord, doordat er brieven van hem zijn opgenomen. Zondag zal Benzokarim komen praten over zijn bundel en eruit voordragen. Tevens in de uitzending onze vaste korte verhalenschrijvers Kristel Snellen en Anderkaffer Schrijft en je hoort de literaire agenda voor komende week.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!