A12 afgesloten vanwege demonstratie Extinction Rebellion, politie verricht aanhoudingen

A12 afgesloten vanwege demonstratie Extinction Rebellion, politie verricht aanhoudingen
A12 afgesloten vanwege demonstratie Extinction Rebellion, politie verricht aanhoudingen © Regio15
DEN HAAG - Een groep demonstranten van Extinction Rebellion heeft zaterdagmiddag de Utrechtsebaan in Den Haag geblokkeerd. Voor de veiligheid van de demonstranten en overige weggebruikers heeft de politie dat deel van de A12 daarom in beide richtingen afgesloten. De politie heeft de enkele honderden demonstranten gesommeerd te vertrekken. Daaraan gaf een deel geen gehoor, waarna de politie is begonnen met aanhoudingen.
Hoeveel mensen zijn aangehouden is volgens de politie nog niet te zeggen. Op beelden van de livestream van Extinction Rebellion was te zien dat agenten enkele tientallen demonstranten vreedzaam afvoerden. 'Die mensen worden naar het bureau gebracht en aangehouden', aldus een woordvoerster.
De demonstranten blokkeren sinds 12.00 uur de A12 ter hoogte van de tijdelijke Tweede Kamer. Ze hebben spandoeken bij zich met daarop boodschappen tegen het verstrekken van subsidies aan fossiele energie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!