Oppasopa of -oma voor je huisdier: 'Laat eenzame ouderen je hond uitlaten'

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden wil Hart voor Den Haag dat meer ouderen op een hond gaan passen. 'Er zijn heel veel mensen die werken overdag. Die hebben een hond. Dan zou je dus een eenzame oudere, of mensen die last hebben van een eenzaam gevoel kunnen laten oppassen. Dan kan je zo'n hond uitlaten en zo krijg je wat gezelschap', vertelt Coen Bom in Bob Staat Op. 'Voor de hond is het ook fijn, want die zit niet de hele tijd alleen.'
Er is een landelijke stichting, OOPOEH, die het faciliteert dat hondeneigenaren een adres kunnen vinden waar de hond kan worden opgevangen. 'Het probleem is dat dat niet bekend genoeg is.' Bom hoopt dat het college de stichting meer onder de aandacht wil brengen. Dat zou kunnen via wijkkranten en sociale media. 'Eenzaamheid is een groot probleem, wat zo op een eenvoudige manier kan worden aangepakt.'

Oppasopa of -oma

Bij OOPOEH kan je je aanmelden om de hond te willen opvangen of te kijken of er een opvangadres of hond in de buurt beschikbaar is. Dat wordt inzichtelijk door het invullen van de postcode op de website oopoeh.nl.
'In mijn ideale wereld is het zo dat elk hondje wat te lang thuis zit, en ik vind vier uur al teveel, een oppasopa of -oma heeft. En dan heeft iedereen elkaar geholpen', besluit Bom.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!