'Horrorpoller' Escamplaan uitgeschakeld na tientallen botsingen

© Regio15
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft de 'horrorpoller' op de Escamplaan voorlopig uitgezet. Het moet voorkomen dat er nog langer auto's op de paaltjes botsen. De pollers blijven naar beneden totdat er 'aanvullende maatregelen' zijn genomen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het blijft voor doorgaand verkeer verboden om de route te nemen.
De hororpoller zorgt al sinds de dag dat ze geplaatst zijn voor problemen. De bewegende paaltjes zijn vorig jaar juni in werking gesteld en ze sluiten de weg langs het HagaZiekenhuis af voor automobilisten. Alleen lijnbussen en hulpdiensten mogen van de route gebruik maken. De gemeente wil hiermee verkeersopstoppingen tegengaan.
Maar al op de eerste dagen knalden bestuurders op de pollers. Inmiddels staat de teller op meer dan vijftig botsingen. Extra waarschuwingsborden en verkeersregelaars mochten niet baten. Vorige week klapte opnieuw een auto op de poller en nu is ook voor de gemeente de grens bereikt.

Aanvullende maatregelen

Wethouder Anne Mulder (VVD) heeft besloten om de pollers tijdelijk buiten werking te stellen. In de tussentijd worden er aanvullende maatregelen genomen, legt een woordvoerder uit. Zo komt er een groene laag over het wegdek die automobilisten extra moet attenderen op de pollers.
Hoe lang het gaat duren voordat de werkzaamheden beginnen en klaar zijn is niet bekend. Duidelijk is wel dat het voor automobilisten verboden blijft om de route te nemen. Wie dat toch doet riskeert een boete. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om de pollers definitief uit het wegdek te halen, zoals een aantal partijen in de gemeenteraad wil. Na de werkzaamheden worden de pollers weer aangezet, aldus de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!