Kosta bakt na 45 jaar zijn laatste pizza's: pizzeria Il Vesuvio stopt ermee

Kosta Antoniou
Kosta Antoniou © Il Vesuvio
DEN HAAG - Eén van de oudste pizzeria’s van Den Haag stopt er mee: Il Vesuvio aan de Laan van Meerdervoort. De laatste eigenaar, Kosta Antoniou, is te gast in Haagse Knaken en blikt terug op een bewogen culinaire geschiedenis in Den Haag.
Afgelopen zondag bakte Kosta na 45 jaar zijn laatste pizza’s. Er kon geen opvolger gevonden worden om de zaak over te nemen. De sluiting van toch wel een van Haagse bekendste pizzeria’s voelt voor vele Haagse families daarom als het einde van een tijdperk. Het restaurant kwam in 1977 toevallig in handen van de familie. De vader van Kosta had een horecabedrijf dat afbrandde. Vader en zoon wilden beiden opnieuw in de horeca iets opbouwen. Ze kwamen via kennissen en vrienden bij Il Vesuvio uit.
Kosta Antoniou en zijn vrouw Olga in de keuken van Il Vesuvio
Kosta Antoniou en zijn vrouw Olga in de keuken van Il Vesuvio © Il Vesuvio
In Haagse Knaken gaan presentatoren Dominique van Bohemen en Karel Kuipéri met hun gast terug in de tijd. Wat heeft het restaurant betekend voor Den Haag, voor de eigenaren zelf? En hoe kijken zij terug op 45 jaar ondernemen? Ook bellen ze met trouwe klanten die er al 30 jaar kwamen eten.
Luister dinsdagavond naar Haagse Knaken tussen 20.00 en 21.00, via 92.0 FM of via de site en app.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!